Hirdetés
Hirdetés

Brad Wilk szerint nem lép fel többet a Rage Against The Machine

Az ikonikus rap metal zenekar, a Rage Against The Machine dobosa, Brad Wilk január 3-án a következő bejegyzést tette közzé Instagram-oldalán:

„Tudom, sokan várnak arra, hogy bejelentsük a korábban lemondott RATM-turnéállomások új időpontjait. Nem akarok tovább álltatni senkit, és magamat sem.

Szóval, bár volt szó arról, hogy ez a jövőben megtörténhet, szeretném, ha tudnátok, hogy a RATM (Tim, Zack, Tom és én) nem fog újra turnézni vagy élőben játszani.

Sajnálom azokat, akik már nagyon várták, hogy ez megvalósuljon. Én is nagyon szeretném, ha megtörténne…”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Brad Wilk (@bradwilk) által megosztott bejegyzés

A történet előzménye, hogy 2022 októberében a zenekar lemondta – az eredetileg 2019-ben bejelentett, a Covid miatt viszont többször elhalasztott – újjáalakuló turnéjának hátralévő részét, miután Zack De La Rocha elvágta az Achilles-ínt a bal lábában. Nem sokkal később a basszusgitáros, Tim Commerford nyilvánosságra hozta prosztatarákos megbetegedésének hírét, amit sikeresen kezeltek egy műtéttel.

A zenekar többi tagja egyelőre nem kommentálta Wilk közleményét, ugyanakkor beszédes, hogy tavaly novemberben Tom Morello volt a Rage Against The Machine egyetlen tagja, aki részt vett az ünnepségen, amikor a zenekart beiktatták Rock And Roll Hall Of Fame hírességek csarnokába a New York-i Barclays Centerben.

Az ünnepségen a beiktatáskor szokásos köszöntőt Ice-T, a Body Count frontembere mondta, aki így méltatta a zenekart.

„A Rage Against The Machine sosem játszadozott, már az első pillanattól kezdve sem. Pályafutásuk során olyan dolgokat tettek, amelyek lenyűgözték a hozzám hasonlókat. És én nem vagyok olyasvalaki, akit le tudsz nyűgözni hétköznapi dolgokkal. Olyan dolgokkal kell lenyűgöznöd, hogy bepereled az amerikai külügyminisztériumot, amiért a zenédet kínzásra használták a Guantanamo-öbölben. Ki csinál ilyet? A Rage Against The Machine. Vagy amikor 1993-ban a PMRC (Parents Music Resource Center) ellen tiltakozva meztelenül, ragasztószalaggal a szájukon jelentek meg a Lollapaloozán? Ki csinálta ezt? A Rage Against The Machine. Pokolian tisztelem ezt a bandát!

Ha be akarsz vonulni a történelembe, akkor valamit létre kell hoznod, vagy le kell rombolnod valamit. A Rage Against The Machine minden szabályt megszegett, csak azért, hogy tudassák velünk, megérkeztek.”

Morello így beszélt az ünnepségen:

„Nagyon hálás vagyok azért a zenei kémiaért, amit Brad Wilkkel, Tim Commerforddal és Zach De La Rochával volt szerencsénk létrehozni. Mint a legtöbb zenekarnak, nekünk is sok mindenről eltérőek a nézeteink, többek között arról is, hogy bekerülünk a Rock And Roll Hall Of Fame-be.

Az ok, amiért itt vagyunk, egyben a legjobb módja annak, hogy megünnepeljük a zenénket, az az, ha valaki továbbviszi ezt a küldetést és ezt az üzenetet. A lecke, amit a Rage rajongóitól tanultam, az az, hogy a zene naponta megváltoztathatja a világot.

A feladat, amire vállalkoztunk, még nem ért véget. Most rajtatok a sor! Ha van főnökötök, csatlakozzatok a szakszervezethez! Ha diák vagy, indíts underground újságot! Ha anarchista vagy, dobj egy téglát! Ha katona vagy rendőr vagy, a lelkiismeretedet kövesd, ne a parancsokat! Ha bosszant, hogy nem láthattad a Rage Against The Machine-t, alapíts saját zenekart, hadd halljuk, mit mondasz!

Ha a protest zenét jól csinálják, a dalokból egy új világ rajzolódhat ki.”

Tim Commerford basszusgitáros egy korábbi, még 2015-ös interjúban egyébként úgy fogalmazott a beiktatással kapcsolatban:

„Ha a Rage bekerül a Rock And Roll Hírességek Csarnokába, érdekes lesz megnézni, kik fognak megjelenni az ünnepségen. Szerintem ez elég nyilvánvaló: lesz olyan, aki ott lesz, lesz, aki nem, és az is lehet, hogy valaki ételfestékkel és szarral fogja lelocsolni a vörös szőnyeget.”

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,917KedvelőTetszik
3,040KövetőKövetés
3,350FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók