Hirdetés
Hirdetés

Born to Hate – Premieren a Skog új dala

spot_img

Június 17-én jelent meg a budapesti székhelyű, old school melodic death metal vonalon mozgó Skog bemutatkozó EP-je, az Imprisoned Silence a Spiritside Productions gondozásában, mely három tételt tartalmaz. A megjelenéskor kiadott Aeons videoklipje után a zenekar ezúttal a Born to Hate című dalt mutatja be, animációs szöveges videó kísérettel. A dalról bővebben a zenekar dalszerző gitárosa, Katona Kristóf mesélt.

Nehéz témát fejteget a dal. Egy ember lelki világát tárja elénk, és a környezete iránt táplált érzéseit. A képi világ is ennek a metaforája. A dal kettőssége, hogy azt üzeni nekünk, ha átadjuk magunkat a gyűlöletnek, belülről emésztjük fel önmagunkat – ugyanakkor ennek a néhány percnek az erejéig „büntetlenül” nevén nevezzük azt az alapvető emberi hajtóerőt, ami sokszor ott motoszkál bennünk.

Czakó Dániel Gravel hangmérnök így emlékszik vissza a közös munkára:

Tavaly egy tehetségkutatón zsűriztem a Skogot, ott ismertem meg közelebbről őket. Ezután kaptam a megtisztelő felkérést, hogy segítsek végső formába önteni az első anyagukat a Spiritside Studioban. Nagy örömömre szolgált, hogy az utómunkát, keverést és masteringet én végezhettem. Konkrét iránymutatást kaptam tőlük a hangzást illetően, a régi svéd láncfűrészes death metal gitárhangzás kultuszát idéztük meg, amelynek mindannyian nagy rajongói vagyunk.

Kommentek

[gs-fb-comments]

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,016KedvelőTetszik
3,065KövetőKövetés
4,570FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk