Hirdetés

bongor – OXIGÉNHIÁNY

„Az halálközeli élmény volt, amikor valódi mentősök újraélesztést imitáltak rajtam”

– mondja Bongor az Oxigénhiány című új dalában, ami egy merengés a halálról, és ami az „Új vég” folytatása is lehetne – sőt a kiadó azt is elárulta, hogy az is, ugyanis a track már a második single a nemsokára érkező, második albumról.

Szóval az Oxigénhiány egy elmélkedés a szinte félvállról vett, hirtelen halálról; első blikkre talán ijesztő is lehet, de bongor nem átlagos nézetből vizsgálja a jelenséget:

„Az új dal szövegének és megközelítésének van egy felszabadító aspektusa is, amennyiben a lezáratlan, megoldhatatlannak tűnő szitukat könnyedén magunk mögött hagyhatjuk”

– emeli ki a színészként is aktív alkotó, aki egyúttal egy közel négyperces művészfilmet is elénk tár:

„A klip egy kimerevített pillanatot, egy halál előtti oxigénhiányos állapotot mutat be. Két síkon zajlik az esemény: az egyik egy kvázi reál sík, amiben egy valódi újraélesztés történik, a másik pedig egy abszurdabb, elemeltebb dimenzió, amelyben viszont nagyon is élek. Ezeket a síkokat megpróbáltuk színben is egy kicsit elkülöníteni az utómunka során.”

Nem ez az első, hogy bongor az elmúlást csupaszítja le, legutóbbi „Új vég” című száma egy születésellenes szemléletmódot kapott, ezzel is érzékeltetve mennyiféle felfogás uralkodik a sokszor egyetlen szemszögből megélt valóságban.

„A forgatás a budaörsi Lloyd stúdióban zajlott, ami fontos volt a koncepció szempontjából, mert lehetőséget adott egy stilizált tér kialakítására (a belógatott lámpákkal, a falevelekkel a földön, stb.), így erősítve a zene groteszk világát. Már önmagában az halálközeli élmény volt, hogy valódi mentősök majdnem 10 órán keresztül újraélesztést imitáltak rajtam. Mondjuk, amikor húszadszorra kellett letépni rólam az öntapadós defibrillátort, azt inkább egy újjászületés élményhez hasonlítanám”

– osztotta meg a szürreális filmkészítés kulisszatitkait bongor.

A szerzemény a ’Testi Mesék’ nevű, nyolcszámos lemezen is elérhető lesz majd nemsokára.

Hirdetés

Kommentek

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,010FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk