Hirdetés
Hirdetés

bongor – ki mondta

Megérkezett bongor legújabb dala ki mondta címmel. A tetőtől talpig old school trekk, gyönyörű metaforájával segít a tavaszi leltár elvégzésében. Ennek a jelentőségéről és a keletkezéséről mesélt bongor.

Az elmúlt öt évben sok célom realizálódott, ugyanakkor a magam felé támasztott elvárásaim csak gyarapodnak, és lehetetlennek tűnik ezeknek mind megfelelni. Pont ezért, gyakran magamnak szegezem a kérdést, hogy mégis „ki mondta”, hogy nekem azt az utat kell járni, amit ez a könyörtelen belső hangom diktál?! Sokszor feszülök azon, hogy mi a helyes út, mit, hogyan kellene csinálnom. Mintha mentálisan folyton ökölbe lenne szorítva a kezem. De amikor ezt a dalt írtam, azt éreztem, hogy enged ez a szorítás. Felszabadító tud lenni a dolgok relatív volta, és az a felismerés, hogy egyik út sem feltétlenül jobb vagy rosszabb a másiknál. Nem hiszek abban, hogy minden okkal történik. Számomra az hoz mélyebb megnyugvást, ha nem címkézem fel a döntéseimet, ha nem teszek előjelet a történések elé, hogy ez most egy pozitív vagy negatív dolog volt. Akkor lélegzem fel, ha csak hagyom, hogy átjárjon az élet, ha megfigyeléseket teszek a történéseket, vagy döntéseimet illetően, és nem minősítem azok mentén magamat. Szerettünk volna képileg valami egyszerű, esztétikai szempontból inkább letisztult világot teremteni a dalhoz. A klipet K Kovács Ákos készítette, innen is köszönöm neki a munkáját!

­A szabadkai születésű bongor év elején az Akvárium Klub NagyHalljában tartott óriási önálló show-t, legközelebb pedig a fővárosban az április 27-ei Budapest Parkos fellépésén láthatjuk őt, A Rapgalaxis Őrzői Vol. 2. keretein belül.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,982KedvelőTetszik
3,057KövetőKövetés
3,800FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk