Hirdetés

Boldog Új Évet, Mezei András! – Premieren a Hippikiller új dala

Harry hercegről írt Facebook-posztokat az Esküvő című Üllői Úti Fuck-dal zeneszerzője, barátja, Bihari Balázs megzenésítette hatvanadik születésnapjára.

“Az úgy volt, hogy nyáron rám írt Fábián Bori – aki amellett, hogy kiváló fotós, de többek között a TV Manci főhősnője is egyben – hogy Mezei Andrisnak kerek születésnapja lesz, méghozzá a hatvanadik, ami lássuk be, elég súlyos évszám és hogy egy kerti partyt szervez. Bandit mostanában keveset látni a színpadon basszusgitárosi szerepkörben és nemcsak azért, mert beütött a covid, hanem mert az elmúlt tíz évben sikeresen kirúgatta magát majdnem az összes zenekarból, de hát ettől függetlenül mind szeretjük őt és Bori valóban összetrombitált mindenkit a Gyenge Lalikától kezdve a Mihalikon át a Tokár Frédiig. Gondoltam, összedobok valamit a jó Bandinak, és mivel a legfőbb problémája az, hogy a Bandi világslágerei mappában lévő daloknak nincsen szövege, igyekeztem megcáfolni a tételt, miszerint nem tud szöveget írni. Ugyanis Andris nyáron folyamatosan ki volt akadva Harry hercegre, amit nem győzött kifejteni vállalható és vállalhatatlan formában a Facebookon. Meg is mutattam a Gerdesitsnek, hogy figyelj, Ferkau, az élet a legjobb szövegíró, ezeket én sorba és rímbe szedegetem. Herrike!

Kész a szöveg, már csak meg kell zenésíteni. Így lett az akkor félkész Herrike a jó Bandi születésnapi ajándéka, amire még rávokálozott Gerdesits Faszi, Mogyi és Stranowski őrgrófnő. A szólót Kárpáti Dódi játszotta fel, ami kábé úgy zajlott, hogy első alkalommal otthon felejtette a fúvókát, a következő alkalommal a csajom véletlenül elvitte a lakáskulcsomat és bezárt a lakásba, így nem tudtam kimenni, a következő héten Dódiék Svejcbe utaztak, aztán én kerültem karanténba, végül a következő héten csak összejött. Külön köszönöm a szomszédoknak, hogy a trombitafelvétel miatt nem öltek meg.  Herrike csak azért fut Hippikiller név alatt, mert más hirtelen nem jutott eszembe, a kész felvétel pedig szilveszterre lett időzítve, mert bár a nyár elmúlt, Bandi sorai most is visszhangzanak bennünk, mintha egy lapostányérban lenne az agyunk.

BÚÉK Andris!”

Itt a dal:

Zene: BB, valamint Gerdesits Faszi, Kárpáti Dódi, Mogyi, Stranowski őrgrófnő
Szöveg: Mezei András
Recmixprod: BB
Szóló: Kárpáti Dódi
Mastering: Deutsch Gábor mastering.anorganik.net
2021, Bihari Balázs

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,020FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk