Hirdetés
Hirdetés

Bohóc és Szénsavak – Két új dal a Sezlony hamarosan érkező lemezéről

Év elején már bemutattunk egy dalt a budapesti, alternatív rockban utazó Sezlony  hamarosan megjelenő lemezéről, most pedig újabb két szerzemény érkezett az albumról, ami március elején érkezik a zenekar YouTube-csatornájára, aztán pedig a streaming felületekre is. Saját megfogalmazásuk szerint az új anyagon többféle zenei világ keveredik majd, ezek közül a Bohóc és a Szénsavak két új irányt mutat.

Hirdetés

A zenekar így mutatta be a most debütáló szerzeményeket:

„A Szénsavak alapja egy lazább, funky-sabb vibe, ami nagyon jól kapcsolódik az éjszakai életben való mászkálás és elveszés pozitív érzéséhez, könnyedségéhez. Ez egyfajta félhamis szabadság érzést képes adni, amivel egészen profi módon el tudjuk küldeni egy rövid szundira a szorongásainkat, problémáinkat, kérdőjeleinket. Eközben pedig közben fantasztikus technikákat dolgozunk ki arra, hogy átverjük önmagunkat (és sokszor környezetünket is). A refrénnél felerősödő bólogatós lüktetés szépen hozza az alap laza hangulatát, amihez a szöveg erősen ellentétes, néhol már mókásan disszonáns képekkel kapcsolódik. Ez az emberben lejátszódó gondolatok és érzések kavalkádjából ad egy kis ízelítőt, illetve azt a szituációt kóstolgatja, hogy milyen az, amikor a leírt jelenség válik alapállapottá valaki életében.

A Bohóc szövege egy akut társadalmi problémával foglalkozik, amit igyekeztünk viszonylag indirekt módon megjeleníteni, elrejteni a sorok között. A mentális betegséggel vagy függőséggel élőktől való elfordulás, a segítség és az empátia hiánya és ennek a problémának a kormány általi teljes ignorálása ihlette a szöveget. Ez a probléma felszínét kapargatva egy beteg személyről szól leíró jelleggel, a címben pedig a belső zavar és küzdelem külső megítélését próbáltuk érzékeltetni.

Zeneileg ehhez a témához egy olyan punk, folkpunk alapot készítettünk, amiben valahol benne van a fájdalom, de az igazán ösztönös őrület is, emellett a szövegben szereplő fiktív személy állapotának változásait is illusztrálni akartuk.”

Az új album hangfelvételei az Echo Hangstúdióban készültek, az utómunka Kiss Gábor nevéhez fűződik. Az egyéni hangulatú vizuális körítéssel kapcsolatban a következőket mondták:

„A Szénsavakhoz készült szövegvideó és a Bohóchoz tartozó borító – ami egyben az album cover art-ja is – a csodás Balázs Borbála nevéhez kötődik, aki többek között a Ha ennek egyszer vége lesz vizuális világát is megalkotta. Az alapkoncepció a korábban említett Marximos kreatív összeücsörgésen született meg, ahol rengeteg bohém gondolat találkozott egy viszonylag kis helyen.”

További információk a Sezlony YouTube-csatornáján, valamint a zenekar közösségi felületein és streaming platformján

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,981KedvelőTetszik
3,056KövetőKövetés
3,810FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók