Hirdetés

Bő egy hónap alatt legalább 4000 koncertet tartanak Angliában

Májusban és júniusban több mint 4000 koncertet hirdettek meg Angliában. Ahogyan arról mi is többször írtunk már, a kormány nagyon pontosan felvázolta az országban a nyitás lépcsőit, és hogy mikor mire lehet számítani, milyen feltételekkel. Most pedig tökéletesen látszik, hogy ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a szervezők, helyek, zenekarok tudtak tervezni, és előkészíteni a nyarat. Egyébként itthon pont ugyanezt szeretné elérni a Music Hungary Szövetség is, vagyis hogy a szektor tudjon tervezni.

Bár több angliai nagy fesztivál is lemondta az idei eseményeket, vannak, amelyek teljes kapacitással működnének a nyár második felében. A Music Venue Trust felméréséből kiderül, hogy május 17-e után megnyitnak a koncerthelyszínek, és bár ekkor még távolságtartással lehet koncerteket tartani, de már 266 helyszínen 2534 koncertre lehet jegyet vásárolni június 21-ig tartó időszakban. A helyszínek visszajelzése szerint arra lehet számítani, hogy ebben a bő egy hónapban több mint 4000 koncertet tartanak majd az országban. A tervek szerint június 21. után már nem lesz szükség a távolságtartásra sem, és teljes kapacitással működhetnek a helyek.

Ha minden jól megy, szeptember végéig 17 ezer teljes kapacitáson működő bulin lesznek túl, nagyjából 7 millió résztvevővel, a több zenekaros bulikkal kb. 91 500 fellépésről beszélhetünk, ami nagyjából 300 ezer embernek ad majd munkát. 

A felmérés összegzése szerint ezeket a számokat azért jó olvasni, mert ez azt jelenti, hogy hosszú idő után 300 ezer embernek lesz újra jövedelme.

Azt azonban érdemes látni, hogy a távolságtartással, kapacitásbeli megkötésekkel szervezett koncertek anyagilag nem lesznek nyereségesek, sőt. Viszont látni, hogy városvezetések, közösségek szeretnék, ha az élőzene iránti igényt kielégíthetnék, és sok zenekar is vállalta, hogy akkor is fellép, ha abban a hónapban még nem is származik belőle semmi jövedelme. A cél pedig az, hogy minél hamarabb visszaálljon az élőzenei szektor a 2019-es szintre, és a zenészeknek, valamint a szektorban dolgozóknak minél hamarabb újra megélhetést tudjanak biztosítani.

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk