Hirdetés

November 18-án korán kell kelni, jön a Black Friday

Az eMAG bejelentette, hogy az idén november 18-án, vagyis a nemzetközi Black Friday előtt egy héttel tartja az akciós napját, amikor korán reggel érdemes kelni, hogy a kedvezményes termékeket meg lehessen csípni, bár mivel a cég szerint a lelkesedés a nem megszokott gazdasági helyzet ellenére sem csökkent, így várható, hogy most is percek alatt elfogynak a legdurvább kedvezmények.

Azért nem annyira sötét a helyzet

A fél ország ismeri azt az érzést, hogy előző este már a a kedvencei közé teszi az akciós Play Stationt, lementi a bankkártyája adatait, és bejelöli a kedvenc boltját vagy csomagátvevő automatáját is, majd nyugovóra tér, fejben már a játékokat is megrendeli, aztán reggel hatkor bőszen frissítgeti az alkalmazást, hogy 4,5 másodperccel az akció kezdete után lemaradjon az egészről. Na, azt senki nem ígéri, hogy ilyen nem lesz, viszont az az előzetes felmérésekből látszik, hogy csökkenni fog az impulzusvásárlások száma, és a slágertermékek a háztartási gépek, valamint a rezsicsökkentést célzó okos kiegészítők lehetnek.

Illetve 420 ezer termék lesz készleten, és összesen 3 milliárd forintnyi kedvezménnyel készülnek a Black Friday-ra. 

Azt pedig már most kiemelték, hogy az akciók az európai uniós előírásoknak felelnek majd meg, azaz egy-egy termék gyártója által ajánlott árat (RRP) is feltüntetik a fekete pénteki akciós ár mellett. Ha a Black Friday ár felett egy áthúzott ár szerepel, az a megelőző 30 napban alkalmazott legalacsonyabb árat jelenti – szintén az uniós direktíva alapján.

December 2-ig megérkezik minden

Az eMAG egyrészt két hét múlva már a Dunaharasztiban felépített 117 ezer négyzetméter alapterületű automatizált raktárából is elkezdi a kiszállítást, ami majd a jövő év elejétől működik teljes kapacitáson, illetve a szállítást végző partnerekkel egyeztetve azt tudják ígérni, hogy december 2-ig teljesítik a rendeléseket, és a leggyorsabban azok juthatnak hozzá, akik az easybox csomagautomatákba kérik a szállítást. Ez nyilván a kisebb termékekre igaz, hűtőt, vagy az idei akciók során elérhető traktort nem tudnak ide szállítani.

Mit lehet venni a Black Friday-akciókon?

Az előrejelzések szerint az idei év slágertermékei az energiatakarékos berendezések, háztartási gépek, és az olyan eszközök, amelyekkel csökkenteni lehet a rezsit. De programokra szóló jegyeket, egészségügyi szolgáltatásokat, járműveket, érméket vagy aranyrudat is lehet vásárolni.

Black Friday
Várkonyi Balázs beszélt a magyarok online vásárlási szokásairól is, Fotó: eMAG

Élet az elektronikai cikkeken túl

Kiderült az is, hogy nagyon nagy a kereslet a divat vagy szépségápolási termékekre, baba-mama kategóriákban is nagyot nőttek. Olyannyira, hogy a világtrendekhez igazodva az év végére várhatóan a magyar online kiskereskedelemben is átveszi a vezető szerepet a műszaki kategóriától a GKID piackutató cég előrejelzése szerint. A ruha- és cipővásárlást az eMAG azzal könnyíti meg, hogy egyszerű és ingyenes visszaküldést tesz lehetővé az easybox csomagautomatákon keresztül.

Hogyan vásárlunk a neten?

Itt most nem a folyamatot írjuk le, hanem inkább azt, a tendenciát, amit Várkonyi Balázs, az eMAG igazgatósági tanácsának elnöke mesélt.  4,4 millió magyar vásárolt már valaha az interneten, több mint fele mobilról intézte mindezt, és 1,6 millióan mobil applikáción keresztül is vásároltak már. Arra számítanak, hogy tudatosabb lesz idén a költés, és míg eddig a hozzáaadott értékek, mint a szállítás gyorsasága, a vevőszolgálat, az egyszerű visszaküldési lehetőség volt a fontos, idén újra az ár számít majd. Az is izgalmas, hogy a vásárlók tudatosabbak lettek, és jobban készülnek, vagyis már most több terméket raktak be a kedvencek közé, hogy azokat november 18-án egyszerűbben meg tudják venni.

2022-ben az emberek visszavettek a fogyasztásból, ugyanakkor a műszaki és IT területek eladási nőnek, az idei Black Friday kapcsán pedig nagyjából 10,5 milliárdos forgalomra, és több mint 4 millió látogatóra számítanak.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,010KedvelőTetszik
3,062KövetőKövetés
3,860FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk