Hirdetés
Hirdetés

Björk, ruha, munkaórák

bjork_ruha.jpg

Márai Sándor azt mondta, az öltözködéssel egyáltalán nem kell törődni, de Björk és a Gucci valószínűleg
ezt nem hallotta még. Az énekesnő eddig is híres volt arról, hogy az esetek ritka többségében extravagáns ruhákban jelenik meg a nyilvánosság előtt, mindannyian emlékezhetünk arra, amikor bütykös hattyúnak öltözött a 2001-es Oscar-gálán. A The Gate című új dal klipjéhez készült kosztüm láttán azonban a legdrágább, legformabontóbb esküvői ruhák is lesápadnának. Tudja ezt a tervező Gucci is, hiszen a videó még meg sem jelent. de a kosztüm elkészítéséről már közzé is tettek egy videót. 

Ezek szerint az Alessandro Michele által tervezett ruhadarab elkészítéséhez 550 munkaórára volt szükség, a hímzés pedig további 320 órát vett igénybe. Ha egy átlagos munkahéttel számolunk, az 21,75 hét, azaz legalább 4 és fél hónap. Nem semmi. A ruhadarabhoz nyolc méternyi irizáló PVC anyagot használtak el, emellett húsz méternyi rakott szatén – szaknyelven lurex organza – dekoranyag is került rá. A videó egyébként egyes országokban már elérhető, de nálunk még nem, úgyhogy addig is be kell érnetek a kosztüm készítéséhez kapcsolódó werkfilmmel, amely a Gucci Instagram-oldaláról való.

 

Creating @bjork’s custom #Gucci gown for her new single #TheGate. The design by #AlessandroMichele took approximately 550 hours to make, and an additional 320 hours for the embroidery. The dress’s fabrics include 5 meters of pleated iridescent PVC plastic material, 3 meters of PVC iridescent strips and 20 meters of pleated lurex organza. #AlessandroMichele also collaborated as the film’s creative director, to be shown on Saturday and Sunday from 10am-6pm at The Store Studios in London, free public admission. From Monday 5am GMT @nowness will screen #björk’s video online for 48 hours. Video director: @romana_meggiolaro Music by Karlheinz Stockhausen: Excerpt from SIRIUS Electronic music and trumpet, soprano, bass clarinet, bass (CD 26 of the Stockhausen Complete Edition, www.stockhausenCDs.com) © Stockhausen Foundation for Music, Germany (www.karlheinzstockhausen.org)

Gucci (@gucci) által megosztott bejegyzés,

Advertisement
39,010KedvelőTetszik
3,063KövetőKövetés
3,860FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló