Hirdetés

Bíróságra megy a sátánista egyház a napközis foglalkozások miatt

Beperelte a sátánista egyház egy York megyei iskola igazgatóságát, miután azok megtagadták a lehetőséget, hogy napközis foglalkozásokat tartsanak. A perben azt szeretnék elérni, hogy vagy őket is engedjék be az iskolákba, vagy mindegyik egyház essen ugyanilyen elbírálás alá, azaz a többi egyház se tarthasson az iskolákban foglalkozásokat.

A keresetben az alkotmányra hivatkoznak, és arra, hogy a vallásszabadság értelmében ugyanazokat a feltételeket kell biztosítani. Ha ebbe nem mennek bele, akkor pedig perre kerül sor, ami sokáig elhúzódhat, drága lehet, és szerintük ez szintén nem szolgálja a közösség érdekeit.

Nem ez az első eset, hogy a sátánista egyház így próbálja felhívni a figyelmet arra, hogy különbséget tesznek a keresztény foglalkozásuk, és az ő foglalkozásaik között. Ahogyan korábban mi is írtunk róla, az ohioi Lebanonban is felháborodást váltott ki több szülő részéről, hogy az iskolában délutánonként a sátánista egyház is tartana foglalkozásokat. Ezeken egyébként olyan ördögtől való dolgok zajlanak ingyen, mint tudományos kísérletek, vagy racionalizmusra nevelés, és annak hangsúlyozása, hogy szabad megkérdőjelezni dolgokat.

Napközis foglalkozást tart a sátánista egyház egy ohioi iskolában

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

KOMMENT

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Hirdetés
Audiópartnerünk