Hirdetés
Hirdetés

BIG|BRAVE lesz Budapesten

Mi történne akkor, ha a The Body fogná magát, és elkezdene folkot játszani? A válasz valami olyasmi, mint amit a BIG|BRAVE (felnőttesen írva Big Brave) csinál. A kijelentés érdekessége, hogy amúgy a kanadai zenekar csinált már közös lemezt magával a Bodyval is 2021-ben, és az  hasonlított a legkevésbé bármelyikük zenéjére.

Hirdetés

A korábban csak egyszerűen minimalista folkban utazó zenekar szép lassan tolódott el a fajsúlyosabb irányba, hogy aztán tulajdonképpen a kísérleti metálzene egyik kiskedvencévé váljanak: 2014-ben már a Godspeed You! Black Emperor előzenekaraként járták a világot, nálunk pedig 2016-ban a Sunn O))) fellépését nyitották meg, csak hogy teljes legyen az összes hülye nevű fellépő listája.

A drone-nal megszórt, egyszerre folkos és nagyon szomorú produkció talán 2019-re ért be végleg, akkor már a világ erre fogékony zenei sajtója is kötelező pontként pakolta fel A Gaze Among Them lemezüket az évvégi legjobb lemezeket gyűjtő listájára, azóta tulajdonképpen komoly változtatás nélkül hozzák a kötelezőt egy olyan stílusban, amit ők találtak ki és rajtuk kívül azóta sem csinálja senki más. Most például pár napja jelent meg az A Chaos of Flowers, ami megint működik egyszerre ambientként és balladagyűjteményként is.

És persze a legjobb az, hogy hamarosan élőben is megtudhatjuk ezt: május 9-én a singer/songwriter vonalat egészen furcsa elektronikával vegyítő Kee Avil felvezetésével érkeznek már végre főzenekarként a Dürer Kertbe.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,985KedvelőTetszik
3,059KövetőKövetés
3,820FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók