Hirdetés

Bicikliutat is tervez a Google Térkép

A budapesti bicikliutak 100 százalékát, a vidéki utak 80 százalékát ismeri a Google Térkép, ami mától itthon is tud biztonságos útvonalakat javasolni a kerékpárral közlekedőknek. Nemcsak városon belül, de települések között is igyekszik kerékpárral megfelelő útvonalakat, lehetőleg többet is ajánlani.

A Google Trends szerint az elmúlt időszakban megnőtt az érdeklődés a biciklis közlekedés iránt, ez valószínűleg a világjárványnak is köszönhető, így egyre többeket érdekel, hogyan tudnak kerékpárral egyszerűen és biztonságosan közlekedni.

A Google Térkép biciklis útvonaltervezője a térségben is újdonságnak számít, eddig csak Ausztriában és Lengyelországban volt elérhető, de civil kerékpáros szervezetek, a Magyar Közút és a Budapest Közút bevonásával a magyar bicikliutak is bekerültek a rendszerbe.

A használata egyébként baromi egyszerű, a Google Térképben ugyanott, ahol az autós vagy a gyalogos útvonalat lehet tervezni, mostantól elérhető egy biciklis ikon is, az mutatja meg, hogyan érdemes kerékpárral eljutni a kívánt célhoz.

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

KOMMENT

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,010FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Hirdetés
Audiópartnerünk