Hirdetés
Hirdetés

Betyárnóta – Új klipes dallal jelentkezett az Apnoé zenekar

Az Apnoé ezúttal a Muzsikás együttes egyik ikonikus dalát gondolta és hangszerelte újra, amihez egy különleges klipet is párosítottak.

Hirdetés

A Betyárnóta című dal, Outlaw song címmel bejárta fél világot, keveseknek kell bemutatni ezt a sodró erejű betyárballadát.

Takács Gergely, a zenekar vezetője:

“A kíséret ami legelőször megfogott a dalban, Keith Richards szerez ilyen eredeti dolgokat a Rolling Stones-ban. Innen már csak egy lépés volt eljátszanunk a gondolattal, mi történt volna, ha ezt a dalt annak idején nem “csak” népi hangszereken játszák el a beatkorszakban is virágát élő Muzsikás tagjai.”

Az Apnoét ismerve, persze semmi meglepő nincs ebben. Egy igazi kísérletező zenekar, nemcsak jól elválasztható korszakokkal, hanem több, párhuzamos projekttel. Csinálnak rockzenét, színdarabot, gyerekműsort, és még számtalan zenei és nem zenei programot, mindezt, picivel több, mint húsz éve, a győri gyárak gyűrűjében.

Fontos volt ugyanakkor a banda számára a Muzsikás együttes oszlopos tagjának, Éri Péternek a véleménye is:

„Próbáltunk ugyanannyira merészen, mint amennyire tapintatosan hozzányúlni ehhez az ikonikus dalhoz, ami persze sok kihívás elé állította a csapatot, de ezeket a helyzeteket, mi nagyon tudjuk élvezni. Amikor megmutattuk Éri Péternek az első változatot, olyan jól fogadta, annyi hasznos meglátása volt, amire csak végtelen hálával tudunk visszagondolni, mert általa szinte szenvedélyünkké vált ez a dal, és ez a szenvedély, remélem érződik majd a végeredményen is.”

– mondta Takács.

A dalhoz egy újító szellemű videoklip is született:

“Nem szerettünk volna hagyományos értelmében vett videoklip-et, így született meg ez a képregényjellegű vizuális anyag. Csordás Dani képregényes munkájára az “Életben maradnának”, irodalmi klasszikusokat feldolgozó Walesi bárdoknál lettem figyelmes, és tudtam, hogy egy különleges project alkamával mindenképp szeretnék vele együttdolgozni. A látottak alapján úgy gondoltam, Dani zseniálisan találja majd meg a kapcsolatot az egyes korszakok között, ezért csak az alapkoncepcióban állapodtunk meg, a story boardban és a megvalósításban teljesen szabad kezet kapott.”

A klip a 2022-es Magyar Klipszemle vetítési listájára is felkerült ‘Legjobb Animáció’ kategóriában.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,988KedvelőTetszik
3,060KövetőKövetés
3,820FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók