Hirdetés
Hirdetés

Beperelte a Metallica a turnéját biztosító céget

A Metallica, mint minden más ilyen szintű zenekar, a nagyobb turnék előtt biztosítást köt, aminek az a lényege, hogy ha valamilyen okból kifolyólag a turné mégsem valósul meg, ha a turnét vagy annak egy részét lemondják, elhalasztják, akkor a veszteségeiket a biztosító fedezze. Ennek persze vannak feltételei, nyilván abban az esetben, ha a zenekar egyszer csak meggondolja magát, mert nincs kedve menni, akkor az más elbírálás alá esik, mintha mondjuk a turnét szervező cég mondja le az egészet.

A zenekarnak volt egy hat állomásos dél-amerikai turnéja lekötve 2020 júniusára, és erre biztosítást kötöttek a Lloyds Londonon keresztül. De aztán jött ugyebár a pandémia, ami minden zenés rendezvényt, a turnékat meg főleg érintette, ráadásul nem is saját hatáskörben, hanem általában az országok korlátozó intézkedései miatt születtek meg azok a döntések, hogy többek között koncerteket sem lehet tartani. Első körben 2020 decemberére halasztották a turnét, amit újra el kellett halasztani, illetve ki sem tűztek új időpontot.

A Lloyds elutasította a Metallica követelését, a szabályzatuk fertőző betegségek kitételére hivatkozva, és semennyit nem térített meg a veszteségekből, ami a Metallica szerint indokolatlanul korlátozó, és vitatják a jogosságát. 

Nyilván ilyen jellegű biztosításokat nem úgy kötnek, mint mikor valaki becsattog egy lakásbiztosításért, vagy a neten köt egy utasbiztosítást, így a Lloyds eddigi közleménye az üggyel kapcsolatban egyelőre csak annyi, hogy ők csak felügyelik és szabályozzák a független biztosítók piacát, tehát a per nem feltétlenül őket érinti, és nem is az egész piacot. Mindenesetre nem a Metallica az egyetlen, aki így járt, és ezt nem akarja hagyni, hiszen hasonló pereket indított a Foo Fighters és Kanye West is.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

37,333KedvelőTetszik
2,909KövetőKövetés
1,090FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk