Hirdetés
Hirdetés

Beneath The Void – Júniusban érkezik az …Into Oblivion, itt egy dal róla

Június 11-én jelenik meg a Metal.hu gondozásában a Beneath The Void első albuma, az …Into Oblivion. Ez önmagában persze nem mond túl sokat, de ha hozzátesszük, hogy ez ugyanaz a zenekar, melynek neve korábban Kill With Hate volt, akkor talán többen felkapják a fejüket. A nyáron érkező futurisztikus konceptlemez progresszív elemektől sem mentes technikás death metalt rejt majd. A folytatásban bele is hallgathattok az anyagba.

Hirdetés

A Rebellion kapcsán a szerző, Olt Ákos gitáros így fogalmazott:

„A lemezen szereplők közül ezt a dalt kezdtem írni legkorábban, egész pontosan még 2013-ban, egyből a Voices lemez után. Ennek ellenére csak pár év fiókban porosodás, egy húrral mélyülés, egy EP és tagcsere után, 2016-ban sikerült végleges formát öltenie. A korábbi dalaimhoz képest egyértelműbb, dalközpontúbb szerkezete van, amik jó alapot szolgáltak Patrikék énektémáihoz.

Ha valaki felfedezni véli benne a Black Dahlia Murder alig érezhető hatását, az természetesen csak a véletlen műve, és nem is tudom, miről beszél. És nyilván ennek semmi köze ahhoz, hogy négy éve ezt a dalt demóváltozatban már egyszer nyilvánosságra hoztuk pont egy olyan koncert alkalmával, amikor az A38-on előttük léptünk fel.”

Patrik, a zenekar basszusgitáros-énekese ehhez a következőket tette hozzá:

„A Rebellion volt az első korai tétel, ami elkészült a lemez írása során. Az akkoriban rögzítésre került ötletek alapján egyértelművé vált, hogy teljesen új szintet szeretnék elérni zeneileg, ez pedig teljesen új megközelítést és munkamódszert igényelt. A szöveg alapjaival akkortájt végzett Blazsovics Máté barátom, és az egyelőre zavarosnak tűnő vízben halászva nehéz volt elképzelni, hogy ebből mit fogunk tudni kihozni.

Az előzetes aggodalom végül alaptalannak bizonyult, hiszen gyakorlatilag természetes módon illeszkedett a szöveg a zenei alapra, Aenigma samplerei, billentyűs hangszínei is remekül elegyedtek, és már az első demóváltozatban is nagyon meggyőzőnek tartotta mindenki a zenekarból. Végül az élet úgy hozta, hogy a lemez éréséhez és befejezéséhez több időre volt szükség, mint ahogy azt vártuk, de most már célegyenesben vagyunk.

A lemez első fejezetének közepén található Rebellion szövegileg predesztinálja az utána következő Refugee-ben bekövetkező elkeseredett, impulzív cselekedetet. Mindez most új köntösben, újra felvett, -kevert és -masterizált változatban hallható.”

A lemezt elsőként felvezető The Question itt hallgatható meg:

Az …Into Oblivion limitált darabszámban, kedvezményesen, pólóval vagy anélkül is előrendelhető a kiadó weboldalán!

További információk a zenekar Facebookján és Bandcamp-oldalán!

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,980KedvelőTetszik
3,058KövetőKövetés
3,800FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók