Hirdetés

Bemutatkozik a Mingu, a Napra énekesnőjének új zenekara

mingu_sajto_kicsi.jpg

Azt nyugodtan elmondhatjuk, hogy a Napra nem a legaktívabb magyar zenekar mostanság. Fel ugyan nem oszlottak, de a tagok más irányú elfoglaltságai miatt a zenekar most pihenget, csak néha koncertezik. Máshol zenél Krámli Kinga énekesnő is, aki a Mingu tagja lett. Illetve volt neki egy szólóprodukciója, amiből aztán a Mingu lett, hogy pontosak legyünk. A Minguban van rock, jazz, népzene és elektronika is, szóval aki bírta a Napra zenei mixét, bírhatja akár ezt a csapatot is. Krámli mellett egyébként Eged Márton basszusgitáros, Kolta Péter gitáros, Lopatyin Alex dobos és Egerváry Dávid billentyűs van a zenekarban, mindannyian képzett zenészek, számos más csapatban is szerepelnek a Mingu mellett. Alább, egy dalról dalra kommentár mellett bemutatjuk a zenekar első kislemezét, a Rókatündért, illetve mutatunk klipet is.

India

“Nemrégiben Indiában turnéztam a Naprával, leírhatatlan élményeket szereztem! Olyan volt, mint egy furcsa, illatos álom. Amikor hazajöttem, valahogyan vissza kellett rázódnom mindennapokba, és ebben sokat segített, hogy megírtam ezt a dalt. Érdekesség, hogy a dalhoz tartozó klippet a dobosunk, Alex csinálta. A videóban a gyönyörű és tehetséges Hirsch Lilit láthatjátok, a Halas Fitnessből, aki Országos bajnok és Grand Prix-győztes fit-kid sportoló.” – Krámli Kinga

Tudod, hogy nincs bocsánat

“A dal ősét eredetileg a Bob és Bobék Orchestrával játszuk, de ott máshogy hangszerelve és prezentálva. Mivel nagyon szeretem ezt a verset és a dalt is, úgy gondoltam jó ötlet lehet, ha elhozom a Minguba. Jó ötlet volt!” – Eged Márton

Rókatündér

“Szerintem a Rókatündér film az elmúlt évtizedek egyik legjobb magyar alkotása, ránk is hatással volt. Annyira, hogy Marcit megihlette és megírta ezt a dalt. A szöveg később került rá Horváth Kristóf “Színész Bob” tollából. Ehhez a dalhoz is én csináltam a klipet, úgy, hogy életemben először fogtam kamerát és editáltam videót.
Ennek eredményeként inkább vicces lett, mint jó, de sebaj.” – Lopatyin Alex

Virágzik

“Amikor felvettük, nem tudtuk rá kerül-e majd erre a kislemezre. Itt gyakorlatilag vendégzenésznek tekinthetjük Farsang Áront, a kislemez hangmérnökét, aki elektronikus, karakán ízt adott a dalnak.”

Kommentek

37,441KedvelőTetszik
2,900KövetőKövetés
1,050FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló