Hirdetés

Bedugatlan triphop–funk–hiphop

Planet 55 @ Budapest Jazz Club

Úgy éreztem miközben álltam a színpadon, mintha egy túrazsák lenne a hátamon, benne cipelném a zenekar iszonyat súlyát, a kezemmel pedig a közönséget tartanám. Mindegyik oldal egyszerre húz lefelé, én meg csak feszülök, adom az energiát, de nem történik semmi…megőrültem!!! Hiába csináltam bármit senki nem akart megmozdulni!

Polnauer Flóra, a Planet 55 énekesnője mondta ezt, csütörtök esti koncertje után, ahol (bár mindent megtett a jó hangulatért) láthatóan rosszul érezte magát. Mindez valószínűleg azért, mert ez a buli nem a várt felállásban zajlott. A zenészek bevállalták, hogy a triphop–funk–hiphop muzsikájukat unplugged verzióban adják elő. Vagyis a Dj hölgy nélkül. E miatt pedig a számokat is áthangszerelték. Nem volt az az iszonyat buli zene, amit eddig megszoktunk tőlük, de rendkívül jól felépített számokat hallottam, sok jó ötlettel, igazi sláger feldolgozásokkal, az olykor éneklő olykor MC-skedő special frontemberrel (bár az elsőre lejött, hogy soha nem tanult énekelni), mindenesetre bebizonyították, hogy helyt állnak akkor is, ha más oldalukról kell megmutatkozniuk.

Mindezek ellenére láthatóan nem jött be a nézőknek ez így, ebben a formában. Nem hogy nem mozdultak meg, hanem folyamatosan végig dumálták a koncertet. Nem kell senkinek beszámolnom arról a fajta tapsról, amikor innen–onnan hallani, hogy valaki összeüti a tenyerét, de egyébként majdhogynem észre sem veszi senki, hogy vége van egy számnak.

A zenészek nyilván érezték a feszültséget, ami Flórán kívül a többieken erőteljesen látható volt, de nekem bejött így is. Még húújjjogtam is; megvettem!

(Viszont egyet azért csak kérdeznék: Kedves földi pályafutásra szánt banda, az az előzenekar az hogyan…miért…???)

Kommentek

Film készül B.B. King életéből, Bunk Moreland játssza majd a főszerepet

A film nem öleli fel a legenda teljes életét, inkább a fiatal zenész Michael Zanetishez köthető kapcsolatát mutatja be.
35,017KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
694FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Audiópartnerünk

Friss Lángoló

Koncertlemezt ad ki az Arctic Monkeys, karitatív célból

Minden bevétel a War Child UK-nek megy.

Ingyenes Spotify online workshop a Spotify embereivel

Hogyan működik a Spotify algoritmusa? Hogyan tud egy dal bekerülni egy Spotify playlistbe? Mire jó a Spotify For Artists fiók?

David Hasselhoffnak van egy metálzenekara, pénzt gyűjtenek az első klipre

Aki hallani akarja The Hoff metáldalát, adjon pénzt. Klip is lesz hozzá.

Jön az Iron Maiden Budapestre

A magyar főváros is bekerült az Iron Maiden Legacy Of The Beast turnéjának utolsó szakaszába.

Koncertekkel teli szállodaként és zenei inkubátorházként működő központ épül Amerikában

A Universal Music Group szállodájában akár a szoba erkélyéről lehet nézni a koncerteket.