Hirdetés

Beats fülhallgatók miatt büntette 200 millió euróra Olaszország az Apple-t és az Amazont

Az olasz versenyjogi hivatal nem nézte jó szemmel, hogy az Apple kikötötte, hogy csak bizonyos partnerek értékesíthetnek Beats fejhallgatókat az Amazonon.

2018-ban állapodott meg az Apple, amely ugye 2014 óta a Beats tulajdonosa, és az Amazon olasz oldala, hogy a termékeket az oldalon csak bizonyos kereskedők értékesíthetik. Ez pedig a döntés értelmében szigorúan sérti a versenyjogi szabályokat. A két szereplőt összesen több mint 200 millió euró megfizetésére kötelezték, és felszólították őket, hogy hagyjanak fel a korábbi gyakorlatukkal.

Az Apple a közleményében azt mondja, hogy tiszteletben tartja a döntést, de szerintük ők semmi rosszat nem tettek. Szerintük az a gyakorlat, hogy csak kiválasztott forgalmazók árulhatják a termékeiket, a vásárlók érdekeit védik, mert így tudják garantálni, hogy azok eredetiek. Az Amazon sem ért egyet a döntéssel, szerintük a rájuk kiszabott 68,7 millió eurós büntetés aránytalanul magas és igazságtalan. Közleményük szerint eleve az a feltételezés is logikátlan, hogy ők jól járnának, ha bizonyos szereplőket kizárnának az oldalról, hiszen pont az a modelljük lényege, hogy minél több kereskedő intézze rajtuk keresztül az eladásokat.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

KOMMENT

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,020FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk