Hirdetés
Hirdetés

Be The Torch – Premieren a Woodoo Mind új dala

A Woodoo Mind ötlete 2018-ban született meg Hegedűs Dániel (gitár, zeneszerzés) és Felszegi Dalma (billentyű, zeneszerzés) fejében. 2019 februárjában jelentek meg Fragments című háromszámos kislemezükkel, amit két single követett egy dalszöveges videó és első videóklipjük kíséretében. Második, Omnivore című kislemezük nemrég jelent meg teljes egészében, olyan közreműködő frontemberekkel mint Pintér Petra, Veres Mónika ’Nika’, vagy Zorad András.

Hirdetés

A projekt lényege, hogy meghívott zenészekkel, énekesekkel egy-egy műhelymunka keretén belül készülnek el a dalok, amelyeknek gerincét az állandó tagok írják meg, egyfajta zenekari beatmakerként. Ezek a legkülönfélébb műfajok elemeit ötvözik, úgy, mint funk, pop, rock, latin, RnB, soul stb. Céljuk, hogy minél több zenésztársukkal dolgozhassanak együtt, minél több színt beépítve a projekt dalaiba.

Most ismét újabb single-el jött ki a csapat, amelyen a dalszerzésben Németh Ferenc (a Kávészünet alapítója) működött közre. A felvételen továbbá Kőhegyi Dávid (ének), Sütöri Patrik (basszusgitár) és Szalóky Balázs (trombita) hallható.

Hegedűs Dániel:

„Igazából egy régebbi ötletemből fejlődött ki a dal, ami már egy ideje a fiókban hevert. Alapvetően egy ’vintage’-esebb, klasszikusabb rock-os, gitározós téma az egész alapja, amelyben Németh Fecó látta meg a fantáziát, és írt hozzá énektémákat és szöveget. Hatalmas megtiszteltetés egyébként egy ilyen kaliberű dalszerzővel dolgozni, nagyon jó közös munkafolyamat volt mind a „műhelyben”, mind a felvételek elkészítése során a stúdióban. A korábbi dalaink viszonylagos eklektikusságához képest, ez a zene végig megtartja ezt a vintage, talán kissé nosztalgikus hangulatot, és ha jobban belegondolok ez az első számunk, amiben egy gitárszólónak is teret engedtünk. Azt hiszem sikerült egy nyáriasabb hangvételű, könnyed, mégis mondanivalóval rendelkező dalt tető alá hozni a Be the Torch-al.”

Németh Ferenc

„Nagyon izgalmas és teljesen újszerű „feladat” volt számomra, hogy úgy írjak szöveget és énekdallamot egy számhoz, hogy kész hangszeres témákhoz kell igazodnom, mivel ez bizonyos szempontból kevesebb szabadságot enged meg a kreatív munka során, mint amikor kvázi nulláról áll neki egy dalnak az ember. Szóval ez egy kivételes helyzet volt, de úgy érzem, az eredmény is kivételes lett. Megihletett, amit mutattak nekem Dalmáék, és megtiszteltetés, hogy együtt dolgozhattunk ezen a dalon. A magam részéről igyekeztem a szövegírás során szokás szerint arra törekedni, hogy valami olyan téma kerekedjen ki belőle, aminek üzenete is van, és szerintem kiválóan illeszkedik is a zenei hangulathoz. A Woodoo Mind különleges produkció, hiszen Dalma és Dani jellemzően a legkülönbözőfélébb zenészekkel készítik az újabb dalokat, így a sokszínűséghez kétség sem férhet. Megtiszteltetés volt hozzátenni valamit a projekt sikeréhez, és élmény volt új szerepben kipróbálni magam egy ilyen koprodukcióban.”

A dal:

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,011KedvelőTetszik
3,068KövetőKövetés
4,580FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók