Hirdetés
Hirdetés

Bátor, gyönyörű és punk – Nyerd meg Debbie Harry önéletrajzát!

Ugyan még javában tart a Botrányt akarunk! – Rágalmak a CPg és a punk mozgalom ellen című könyvvel kapcsolatos játékunk, érkezett még egy könyv a Jaffa Kiadó friss megjelenései közül, ami kitűnő olvasmánynak ígérkezik a könnyűzenei életrajzok és a punk – meg persze new wave és pop – iránt érdeklődőknek. Néhány napja jelent meg ugyanis magyarul Debbie Harry Ez van című önéletrajza. A könyvben a Blondie énekesnője vall eseménydús életútjáról, voltaképpen a fogantatásától egészen a legközelebbi közelmúltig, hiszen az eredeti kiadás 2019-ben jelent meg.

Hirdetés

Debbie Harry könyve az őszinte, lélekkel teli történetmesélés és a lenyűgöző látványvilág keveréke. Soha nem látott fényképekkel, egyedi illusztrációkkal és rajongók által készített művészeti installációkkal tarkítva tárja elénk az énekesnő sokszínű portréját. A ragyogásban, mocsokban és dicsőségben gazdag részletekkel teli könyv újrateremti az 1970-es évek New Yorkjának belvárosát, ahol a Blondie a Ramonesszel, a Televisionnel, a Talking Headszel, Iggy Poppal és David Bowie-val szerepelt együtt. Végigjárhatjuk Debbie-vel az utat a kereskedelmi sikerektől a heroinfüggőségig – ami kis híján zenésztársa és akkori partnere, Chris Stein életébe került – a Blondie felbomlásán át a több mint harminc filmet magába foglaló, sokrétű színészi karrierjéig, a lenyűgöző szólókarrierig és a zenekar diadalmas visszatéréséig, valamint a környezetvédelem és az LMBTQ-jogok melletti fáradhatatlan kiállásáig. Az Ez van mozivászonra kívánkozó történet egy nőről, aki saját útját választotta, és mércét állított a nyomdokaiba lépő művésznemzedék számára.

Kedvcsinálóként idézzünk néhány gondolatot a szerzőtől:

„Olyan dolgokat mondtam el a dalokban, amelyeket akkoriban az énekesnők nem igazán mondtak. Nem engedelmeskedtem, nem könyörögtem, hogy jöjjön vissza a srác, hanem kirúgtam, belerúgram a seggébe, meg persze a sajátomba is. A Blondie-karakterem egy felfújható baba volt, ami persze rendelkezett egy sötét, provokatív, agresszív éllel is. Eljátszottam, de nagyon komolyan vettem a szerepet.”

A könyv mámorító keveréke a szórakoztató, sokkoló, megindító, humoros és revelatív részleteknek, amelyeket tovább színesít jónéhány különleges személyiség beszámolója, akikkel Debbie az évek során együttműködött – Andy Warholtól Jean-Michel Basquiaton és Marina Abramovićon át David Cronenbergig és John Watersig.

A Jaffa Kiadó jóvoltából két olvasónk ezúttal is megnyerheti a könyvet. Ha szeretnétek részt venni a játékban, mindössze annyi a dolgotok, hogy töltsétek ki a következő rövid kérdőívet, amelyben most is három nem különösebben nehéz kérdésre kell válaszolnotok.

Természetesen nem kötelező, de megköszönjük, ha valamilyen formában segítségünkre vagytok a könyv promóciójában. Megoszthatjátok a cikk linkjét az idővonalatokon, kommentben ajánlhatjátok a játékot, vagy magát a kiadványt ismerőseiteknek. A jelentkezési határidő december 21., szerda éjfél. Rákövetkező napon sorsolunk, a nyertest e-mailben értesítjük. A játék során beérkezett adatokat a sorsolás után töröljük az adatbázisunkból.

A könyv megvásárolható a Jaffa Kiadó webáruházában és a Bookline hálózatában!

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,004KedvelőTetszik
3,066KövetőKövetés
4,640FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók