Hirdetés
Hirdetés

Bárkinek lehet vinyl hangelemeze, a Bandcamp segít mindenben

Mármint olyannak, akinek van fent zenéje a szolgáltatón. A Bandcamp ugyanis mindenkinek elérhetővé tette új szolgáltatását, ami gyakorlatilag a vinylgyártás. A Bandcampen már voltak amúgy saját gyártású vinylek, de most mindenkinek segíteni szeretnének, akik ilyen hanghordozón akarják tudni a zenéjüket.

Hirdetés

Az ok teljesen egyszerű: 2020-ban megduplázódott a felületen eladott bakelitek száma, így már tényleg megéri ezzel is foglalkozni.

A folyamat persze nem úgy megy majd, hogy az előadó leadja a rendelést, a Bandcamp pedig legyártatja azt, erre vannak cégek bárki számára. Úgy indul az egész, hogy ha egy zenekar szeretne egy lemezéből vinylt, akkor azt kiválasztja, megtervezi hozzá a borítót, majd indít hozzá a Bandcampen egy támogatói kampányt. Ebben meghatározhatja, hogy mekkora összeg az, amivel megtérülnek neki a vinylmastering és borítódizájn költségei. A rajongóknak harminc napjuk lesz előrendelni a lemezt, és ha elérik az adott összeget és lejár a kampány, akkor a Bandcamp átveszi a folyamatot, legyártatják a lemezt (minimum 250 darabban), a borítót és ki is postázzák azokat.

Természetesen az előrendelők megkapják a lemezt digitálisan is a Bandcamp oldalán.

Itt a bandcampes vinylgyártás teljes menete.

Bónusz, hogy mindezt megpróbálják teljesíteni úgy, hogy az amúgy környezetszennyező gyártás miatt minden lemez árából juttatnak az Atmosfair nevű szervezetnek, hogy ezzel is kompenzálják a tevékenységükből keletkező negatív környezeti hatásokat.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,004KedvelőTetszik
3,066KövetőKövetés
4,640FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók