Hirdetés
Hirdetés

Balkan Boogie holnap az A38-on – Nyerj páros belépőt!

Első alkalommal rendezik meg december 28-án, tehát holnap este az A38-on a Balkan Boogie nevű bulit, amit a szervezők kifejezetten azoknak szánnak, akik kedvelik a balkánra jellemző életérzéssel és zenei elemekkel átitatott élőzenés koncerteket és partykat, az önfeledt táncot és szórakozást. Az este folyamán fellép a francia Wombo Orchestra, a Mississippi Big Beat, a Savages y Suefo páros, és a Susie-Q & Texastomy is. Az első kétszáz vendég a Savages y Suefo műhelyéből kikerült Sannan és Kovács lemezeket kapja meg karácsonyi ajándék gyanánt, amit az elővételesek a karszalagjuk, a helyszínen váltók a jegyük felmutatásával vehetnek át. Annak is megvan viszont a módja, hogy belépőt se kelljen váltani a bulizáshoz, hiszen aki lájkolja a Lángoló Gitárok Facebook-oldalát, majd elküldi a jatek@langologitarok.hu címre a helyes választ arra, hogy milyen jellegű hangszereken játszik a Wombo Orchestra, és levele tárgyának azt adja meg, hogy Lángoló-Balkan-Játék, az az eséllyel pályázik egy páros belépőre. Mint mindig, a megadott tárgy most is nagyon fontos, anélkül nem lehet részt venni a játékban! További információk a rendezvényről ide kattintva találhatók. A lapozás után a bulihoz kapcsolódó teljes sajtóanyag elolvasható, ami igen hasznos a játékhoz is.

BALKAN BOOGIE
Neked szól, ha szereted, de unod a balkánt!
Helyszín: A38
Időpont: 2011.december 28. 20h
Belépő: 1000/1500 HUF (az első 200 jegyvásárló ajándék cd-t kap!)

A balkán zene évek óta nagyon népszerű az előzenei hangzást kedvelő, táncolni szerető klubberek között. Ritmusos zenék, forró hangulat, jó csajok, sok tánc, ez jellemzi a "balkán"-nal fémjelzett bulikat. De minden jónál idővel keletkezik még jobb! Ha szeretnél megkapni mindent, amit egy balkános bulin megszoktál, de vágysz már az új zenékre, új ritmusokra, ha szereted, de mégsem szeretnéd többször hallani, hogy "Gas, gas, gas!", ha szeretsz táncolni, amolyan ereszd el a hajam módra, és szereted, ha izzik a levegő, akkor a Balkan Boogie neked szól!

Hatalmas balkáni, nu blues és electro-swing kavalkád, amelyen fellép Gál Csaba Boogie és a bluest megújító kiváló zenekara, a Mississippi Big Beat, az elektronikába bújtatott világzenét és szvinget játszó Savages y Suefo páros, Susie-Q & Texastomy szédületesen pörgő swingszettjével, valamint a mindig vidám Wombo Orchestra. Az első kétszáz vendégünknek a Savages y Suefo műhelyéből kikerült Sannan és Kovács lemezeket adjuk karácsonyi ajándék gyanánt, amit az elővételesek a karszalagjuk, a helyszínen váltók a jegyük felmutatásával kaphatnak meg.

Első buli december 28-án az A38-on, kapunyitás 20 órakor.

Miért ilyen korán? Mert a koncertek előtt a swinges körökben ismert dj páros DJ Susie-Q & Texastomy szédítő ritmusaira, andalító dallamaira, táncolhat a kedves közönség.  Elő a swingcipőt! A bemelegítő szett a 30-as, 40-es évek stílusjegyeit követi az ezredforduló preapokaliptikus életérzésével megfűszerezve, mindezt sztereóban!

Mississippi Big Beat

Gál Csaba Boogie és Oláh Andor az együtt végigmuzsikált több mint tíz éve alatt közelebb hozták a közönség számára a blues nálunk addig még ismeretlen, fekete gyökerű alapjait, a mostani felállás a régi zenekarban gyűjtött ismeretek és a mai kornak megfelelő, friss hangzásvilág ötvözetét hozza létre, vizuális háttérrel erősítve az összhatást! Az elektronikus zenei háttérről Máté Szabi (Secta Chameleon) és Dure (effektek, elektromos dob stb.) hivatottak gondoskodni. A Mississippi Big Beat folytatja a műfaj modernizálását, a blues alapokat az elektronikus alapokkal és effektekkel turbózza fel, és repítenek 1920-években született nótákat a 2011-es hangzásvilágba! A műsoron belül Andor és Boogie a húszas, harmincas évek dalaival indít és antologikusan építi fel műsorát az akusztikus zenétől a big beatig. A blues beat hazai apostolai, akik már a nemzetközi vizek nu blues irányzatának jegyzett bandájának számítanak.

Wombo Orchestra (FR)

A Wombolombakéhé Orchestra névre hallgató csaknem tucatnyi bandatagot számláló rézfúvós zenekar első hallásra magával ragadja a közönséget. Túláradó energiájukkal lehengerelnek és tetőtől talpig mozgásba hoznak mindenkit. Mindegy, hogy színpadon vagy utcákon menetelve zenélnek, a Wombo formáció igazi fúvószenekarként mutatja be nekünk sajátos zenei világát és olyan zenéket vonultat fel, amikről azt gondoltuk, ismerjük már. Az ütős extázis-élményt erőteljes kürthangzás teremti meg, megspékelve dallamos női vokálokkal, melyek a sokszínű hangzást még felemelőbbé teszik.

Savages y Suefo

A downtempo, breaks, jazz, funk, hiphop, swing, dub és mindenféle multikulti folk tökéletes keverékének mesterei zárják az estét, azaz valószínűleg a reggelt.

Advertisement
39,009KedvelőTetszik
3,063KövetőKövetés
3,860FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló