Hirdetés
Hirdetés

Az örök keresés állapota – Subscribe-klippremier

subisuzi.jpg

A Suzuki viaDAL sorozat mai premierjében a Subscribe új videóklipjét nézhetitek meg. A This Moment Soon Will Be Gone egyik legjobb dalára forgatott, gyönyörű képi világú kisfilmben egy szimbolikus történet bontakozik ki, miközben a zenekar megmutatja, hogy héthúros gitárokon is lehet érzelmekkel teli, komplex zenét játszani. Hogy ez együtt, hogy néz ki, azt a hajtás után megtudod!

A klip kapcsán a napokban épp az AWS viaDAL klipjét készítő rendezőtől, Koblicska Örstől megtudtunk néhány műhelytitkot is:

Nem volt egyszerű a klip elkészítése, összesen négy hónapig dolgoztunk rajta, négy teljes forgatási nappal. A forgatás helyszínéül Tatát választottuk, mivel gyönyörű helyek vannak arrafelé, a belső felvételek is ott készültek az Esterházy-kastélyban. Az a nap volt a legkeményebb: összesen 22 órát dolgozott a stáb, amiben nem volt benne a lepakolás és a hazaút Budapestre. Ráadásul az operatőrünknek Cador Ridának a klip befejezése előtt el kellett utaznia Afrikába egy munka miatt, ezért Bálint Danival fejeztük be a klipet. Ettől függetlenül a kreatív-kitalálási folyamatot Ridával, és a klip látványtervezőjével, Zöldy Gergővel nyomtuk végig. A történet és a látvány párhuzamosan fejlődött, sokszor a helyszínekhez idomítottuk a sztorit.

Ami számomra kifejezetten érdekes volt, hogy most először dolgoztunk úgy storyboard alapján, hogy minden snitt előre meg volt tervezve, azaz timecode-ra pontosan kitaláltuk előre, hogy hová és milyen jelenetek kerüljenek. A klip sztorijának kiindulópontjául Bálint dalszövegét használtuk fel, amely az elválásról szól, egyfajta se veled, se nélküled állapotot fogalmaz meg. Nem feltétlenül egy nagyon komoly, lineáris történetvezetésre törekedtünk, inkább az örök keresés állapotának hangulatát akartuk megragadni.

Anga-Kis Miklós basszusgitáros a következőket mondta nekünk a premier kapcsán:

Ezt a klipet a Suzuki viaDAL versenyén nyertük, ahol több fordulón át más zenekarokkal kellett versengenünk a közönség szavazataiért. Borzasztóan hálásak vagyunk a mi drága közönségünknek, amiért hajlandóak voltak miattunk lájkolni egy oldalt, és ott szavazni ránk. Nagy szó, hogy olyan rajongóink vannak, akikre folyamatosan számíthatunk. A Trice az egyik kedvenc dalunk legutóbbi lemezünkről,emiatt választottuk. Koblicska Örsékkel dolgoztunk, akik mellett azért döntöttünk, mert láttuk korábbi munkáikat és nagyon bejön az egész Subinak, amit csinálnak. A végeredményt látva igazat kell adnunk a csapatnak.

A Subival az Isten Háta Mögött társaságában zajló 15 éves jubileumi turné hátralévő állomásán találkozhatsz:

12.06. Békéscsaba

A Suzuki viaDAL többi klipjét ide kattintva nézheted meg. 

A videó a Magyar Suzuki Zrt. megbízásból készült, a hat Márka Művek gondozásában.

Advertisement
37,763KedvelőTetszik
2,983KövetőKövetés
1,650FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló