Hirdetés
Hirdetés

Az Idoru magyarul – a hét dala(i)

Az elmúlt időben az Idoru három tagja is távozott a zenekarból. A név kezelője, Szalkai Tibor fiatal srácokat gyűjtött maga mellé. Megváltozott a zene karaktere is kicsit, sőt magyar dalokat tettek ki a Myspace-oldalukra. Ezek közül az Évről évre került fel először, ami nagyon jó dal, csak kicsit váratlan benne a magyar szöveg. Azóta kint van két újabb is.

Szalkai Tibor kiváló dalszerző, és sikerült is olyan énekest szereznie, aki el tudja énekelni az elképzeléseit. (Bödecs András, korábbi énekes állítólag személyesen ment oda Szolga Józsefhez, hogy ő énekeljen helyette a zenekarban.) Nem mondom, hogy örülök a magyar szövegeknek, mert egy kicsit esetlen, bár kétségtelenül sikerült elkerülni a legnagyobb hibákat (a Keserű otthonban kevésbé, ott akad azért hadarás). Tényleg nehezen lehet szótagozni a rockzenére a magyar nyelvet.

Szolga elsőre Téglás Zoli ikertestvérének tűnt, felvételen azonban szerencsére nincs nagy hasonlóság, ettől függetlenül el tudnék viselni tőle pár mélyebb dallamot, ahogy pl. a Breath-ben van (ami egy akusztikus feldolgozása pér régebbi témának). Aztán hogy elviszi-e ezt az egészet a hátán a jó dalszerzői munka, az kiderül később.

Advertisement
39,004KedvelőTetszik
3,066KövetőKövetés
4,640FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló