Hirdetés

Az idei PANKKK nyertesei

Megszülettek az aktuális PANKKK pályázatok hivatalos eredményei. A három témakörben összesen több mint 400 pályázat érkezett be, a legnépszerűbb támogatási forma idén is az első lemezes pályázat volt, de a korábbiaknál többen pályáztak a vidéki klubkoncert támogatásra is.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium által létrehozott Program a Nemzeti Kortárs Könnyűzenei Kultúráért 2005-ben kezdte meg működését, s a korábbi évekhez hasonlóan idén is a könnyűzenei szcéna fejlődését célzó pályázatok kapják a leghangsúlyosabb szerepet a PANKKK szerkezetében.

„A pályáztatás a támogatási pénzek elosztásának leginkább átlátható módja, mégis nehéz műfaj. A szakmai kuratóriumok összetétele esetében meg kell találni az összhangot hozzáértés és függetlenség között, ami a gyakorlatban annyit jelent, hogy az adott kurátor értsen az adott témakörhöz, de lehetőleg ne legyen érdekelt pályázói oldalon – nyilatkozta Berta András, a PANKKK programigazgatója. „A döntések még a nagy gonddal összeállított szakmai testületeknél is szükségszerűen szubjektívek, de a PANKKK esetében talán a nyitott, online felületen is megtekinthető pályáztatási forma az, ami rengeteg szokásos előítéletet felülír. Összességében büszkék vagyunk arra, hogy idén minden eddiginél többen pályáztak hozzánk, a Programiroda ezúton is gratulál a nyerteseknek” – tette hozzá a programigazgató.

A PANKKK keretében az idei évre tervezett további pályázatok a zenei exportot és a videóklip készítést támogatják majd, ezek várhatóan ősszel jelennek meg. 

A jelenlegi pályázati eredményekről bővebben

Első lemezek támogatása:
A pályázat célja az eddig kiadott nagylemezzel nem rendelkező hazai zenekarok első lemezeinek részfinanszírozása. Pályázhattak zenekarok és kiadók, a támogatható albumok pedig minden esetben legalább 40 perc terjedelműek, tehát nagylemez kategóriába soroltak. A nagylemezek online és fizikai úton egyaránt terjeszthetőek, hivatalos megjelenésüknek 2009. június 1. és 2010. április 30. közé kell esnie.

Összes beérkezett pályázat száma: 261
Teljes igényelt támogatás: 100.842.800 Ft
Teljes keretösszeg: 10.000.000 Ft
Nyertesek száma: 30
Nyertesek:

Szaniszló Richard
Fábián Juli Jazz Riff
Aetrigan
Nils
Soerii & Poolek
Room of the Mad Robots
The Pfl
Bijou
Kiabátor
AWS
Sheket
Azokon a napokon
Halott Pénz
Suburban Neon
Voler Mouche
Qualitons
Mocsok 1 Kölykök
TükeZoo
Tűz Lángja
Poniklo
Peacetones
Rozsnyói Trió
Tárkány Művek
Esti Kornél
The Crybabies
SKRU
Képzelt Város
Tamarazene – Mózes Tamara
A Láma Dalai
Mohamed Fatima
Óperentzia
Paganza
E6

Ha bármely, a fenti listában szereplő pályázó nem felel meg a szerződéskötés feltételeinek, úgy az alábbi sorrend alapján a póttagokból kerül a helyükre új támogatott:

Magashegyi Underground
Varga Gábor Jazz Trio
Jamie Winchester
Dred
Budapest Riddim Band

Vidéki élő könnyűzenei klubkoncertek támogatása:
A pályázat a kulturális vidékfejlesztés keretében az élőzenei koncerteket szervező és befogadó vidéki klubokat támogatja. A program célja, hogy bővítse a vidéken élő fiatal korosztályoknak szánt kulturális programkínálatot, s ezzel együtt új, hangsúlyozottan élő koncertezési lehetőségeket nyújtson az igényes (amatőr és professzionális) hazai könnyűzenei produkciók számára. A támogatott kluboknak havonta minimum egy, összesen minimum kilenc könnyűzenei rendezvényt kell megvalósítaniuk a 2009. szeptember 1. és 2010. május 22. közötti időszakban.

Összes beérkezett pályázat száma: 101
Teljes igényelt támogatás: 242.460.050 Ft
Teljes keretösszeg: 65.000.000 Ft
Nyertesek száma: 63
A nyertesek

Tehetségkutató rendezvények támogatása:
A pályázat célja a hazai könnyűzenei tehetségkutatás és –gondozás elősegítése. Kizárólag olyan tehetségkutatók támogathatóak, amelyek más rendezvényekkel együttműködnek, verseny rendszerben kerülnek megrendezésre, és a benevező zenekarok élő fellépései alapján, szakmai zsűri bevonásával alakul ki a végeredményük. A rendezvényeknek 2009. szeptember 1. és 2010. április 30. között kell lezajlaniuk.

Összes beérkezett pályázat száma: 44
Teljes igényelt támogatás: 17.987.600 Ft
Teljes keretösszeg: 10.000.000 Ft
Nyertesek száma: 31
A nyertesek

 

Kommentek

Két perc a David Bowie életéről szóló filmből

A filmben Johnny Flynn játssza Bowie-t, és egy darab Bowie-dal sem hangzik el benne.
35,017KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
696FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Audiópartnerünk

Friss Lángoló

Egy jó üvegfólia tényleg megmentheti a telefon kijelzőjét

Kell-e egyáltalán üvegfólia, és mi a különbség az olcsó és a drága változatok között.

Újra a Samsung a világ vezető telefongyártója

De az igazi nyertes a Xiaomi, akik felkerültek a dobogó harmadik fokára.

a Talayapa project – Premieren és dalról dalra a Trottel új lemeze

A Trottel Records a Trottel zenekar klasszikus sorlemezeit (nem feltétlenül időrendben) elkezdte újramasterelve kiadni LP-n, tavaly ősszel a The Same Story Goes On, idén...

Világjárvány idején is lehetnének koncertek a Restart-19 kísérlet eredményei szerint

A kísérletben több ezer önkéntes bevonásával tartottak koncertet a lipcsei Quarterback Immobilien Arenában.

The Triumph Of King Freak (A Crypt Of Preservation And Superstition) – Új dal és klip Rob Zombie-tól, jön a lemez is

The Lunar Injection Kool Aid Eclipse Conspiracy címmel február 12-én jelenik majd meg.