Hirdetés
Hirdetés

Az Arénában ünnepel a 30 éves KFT zenekar


Egy "30. típusú találkozásra" készül december 28-án a KFT a közönséggel a Papp László Budapest Sportarénában, hiszen a zenekar szerint egy óriási ufóból fognak kiszállni; az együttes a születésnapi koncertre egy válogatáslemezt jelentet meg.

Az ufóshow címmel futó KFT-koncert felvezetéseként a KFT tagjai – Bornai Tibor, Laár András, II. Lengyelfi Miklós és Márton András – csütörtökön a Planetáriumban arról próbálták meggyőzni a sajtó képviselőit, hogy ők valójában nem földi lények, hanem prokopok, akik a Betelgeuse csillagról érkeztek évtizedekkel ezelőtt a bolygónkra, mivel számukra ott "betelt a gőz".

December 28-án az elmúlt 30 év során szerzett földi tapasztalatainkról fogunk beszámolni. A hagyományos ufóktól eltérően mi sajátos képességekkel rendelkezünk, amilyen például a dalszerzés vagy a hangszeres játék." – fogalmazott Bornai Tibor billentyűs-énekes. A sajtótájékoztatón kiderült, hogy a fekete és a fehér világ szintetizálásából született meg például Bornai hangszere, a szintetizátor, Laár hosszúnyakú gitárja arra jó, hogy rámutasson dolgokra, amelyek ott vannak, a dobos Márton pedig időbeli impulzusokat bocsát ki, ezzel felszabdalja az időt, és a keletkező lyukakba cölöpöket ver be. Az elhangzott információk közé tartozott, hogy a KFT négy betelgeuse-i robotot Beatles néven próbált beírni a köztudatba, betelgeuse-i dalokkal, de ez csak tíz éven át sikerült.

"A két és fél órás koncerten harminc év legsikeresebb dalait adjuk elő. Vendégeket nem hívunk, tömegjelenetek azonban lesznek a színpadon. Különleges hangszerként megszólaltatunk egy úgynevezett lézerhárfát, valamint egy metainstrumentet is, amellyel a legkülönbözőbb eszközöket tudjuk vezérelni." – vetítette előre Márton András. A dobos elárulta, hogy a 30. születésnapi koncerten az ufó tematika jegyében született egy-két vadonatúj dalt is eljátszanak majd. Megjelenik egy KFT-válogatáslemez is, amelyen a nagy slágerek (Balatoni nyár, Elizabet, Afrika) mellett néhány kevésbé ismert daluk is szerepelni fog.

A KFT 1981 tavaszán adta első koncertjét, ugyanabban az évben a táncdalfesztiválon aratott sikert Bábu vagy című dalával. A zenekar napjainkban is az eredeti felállásban működik, dalaikra ma is a fanyar humor, a meglepő zenei megoldások jellemzőek. A 2008-ban megjelent A bábu visszavág volt a KFT 11. stúdióalbuma. A technikai újításokra mindig kész együttes tizenöt évvel ezelőtt, 1996 októberében Bál az Interneten címmel adott emlékezetes koncertet a Budapest Sportcsarnokban; az internet segítségével többek között élőben adtak elő egy dalt a Dublinban tartózkodó Hazel O’Connor brit énekesnővel. A BS-ben lévő 16 ezer emberen kívül további háromezer a neten követte a koncertet.

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,050FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló