Hirdetés

Az őrület határait feszegeti új klipjében Wunderlich József

Lángoló Premier

Megjelent Wunderlich József, a Vígszínház színművészének legújabb klipje a SKIZó című szólóalbumáról, melyben bemutatja, hogy sokszor milyen vékony vonal választja el a valóságot a tébolytól. Az Üsd be a GPS-embe elnevezésű dalhoz készült videóban felesége, Bach Kata és több közismert színészkollégája is felbukkan mellette.

Hirdetés

Az Üsd be a GPS-embe a 2020 őszén megjelent nagylemezének egyik legkedveltebb szerzeménye, ezért Wunderlich ezúttal egy sokkal komplexebb zenés filmet álmodott meg, amelynek képi világa tökéletesen tükrözi a dalszöveget. A Vígszínház színésze a saját különcségét is belefogalmazta a képkockákba, hiszen gyakran érezte azt, hogy kilóg a sorból. Ő azonban kívülállóságát az alkotásba fordította.

Wunderlich ebben a dalban tulajdonképpen arra keresi a választ, hol húzódhat a határ művészet és téboly, mániákus művész és tébolyult között.

„Ezek a vonalak sokszor elmosódnak, hiszen a művészet gyakran keresi, feszegeti önmaga határait. A dalszövegnek ezt a furcsa hangulatát szerettem volna erősíteni a képi világgal is.”

A színész-énekes által megformált őrült személy pillanatai, érzelmei mély nyomot hagynak mindenkiben, a rendkívül szuggesztív képkockák szó szerint arra késztetik a nézőt, hogy megpróbálják maguk is megfejteni Wunderlich kérdéseit.

Az Üsd be a GPS-embe azt is feszegeti, vajon lehet-e társa egy különc embernek, ha igen, kinek a feladata megérteni őt? Ezt a kérdést segít körbejárni a klipben József felesége, Bach Kata, aki úgyszintén a Vígszínház társulatának tagja. A színésznő a főhős barátnőjének képében jelenik meg, míg a Jászai Mari-díjas érdemes művész, Takács Kati az édesanyát alakítja. Felbukkan a klipben nővér szerepében Waskovics Andrea is, akivel József A nagy Gatsby című nagy sikerű előadásban szerelmespárt játszik. A Pál Utcai Fiúk Kolnayja, Tóth András egy régi barátot kelt életre, míg a televíziós sorozatokból ismert Kurely László ügyvédként szerepel a videóban.

Az Üsd be a GPS-embe szövegét és zenéjét Wunderlich József jegyzi, a klipet pedig Vadas Géza operatőr, vágó, colorist közreműködésével forgatta le.

Nyári önálló koncertek:

  • Június 25. Biatorbágy
  • Július 7. Cegléd
  • Július 28. Művészetek völgye

Wunderlich József a Vígszínház fiatal színésze, A Pál utcai fiúk népszerű darabjában Bokát, A nagy Gatsbyben pedig a címszereplőt alakítja. A Vígszínházhoz 2015-ben csatlakozott, 2016-ban Junior Prima Díjjal tüntették ki és elnyerte a Ruttkai Éva-emlékdíjat is, 2017-ben Soós Imre-díjat kapott. 2020 szeptemberében jelent meg első önálló lemeze, a SKIZó, melyen a Vígszínház színésze 14 dalon keresztül 14 különböző lelkiállapotát mutatja be. A számokat nemcsak stílusban, hanem a témákat illetően is a sokszínűség jellemzi, a szerelem, önmagunk megtalálása, az apaság, a halál vagy a káoszban való rend megtalálásának kérdése is felbukkan a számokban.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
770FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk