Hirdetés

Az MTV díjátadója még a nyerteseket sem nagyon érdekelte

2020 novemberére már az is tudhatta, hogy a világjárvány miatt ez az év nem a nagyszabású gálákról fog szólni, aki egy barlangban él. Be lehetett volna mutatni valami újítót, valami nagyot, megvolt rá most a lehetőség, ennek ellenére az MTV European Music Awards pontosan olyan idejétmúlt lett, mint maga a csatorna.

Fotó: MTV EMA

Az idei MTV EMA látványvilágban alul múlta a Budapest TV-t és ezt még csak az sem vitte el a hátán, hogy profi zenei produkciókat lehessen megnézni. De a probléma sokkal mélyebbről indul, minthogy az egész látványvilága olyan volt, mintha a Star Wars Galaktikus Szenátusában felkapcsolták volna a villanyt, a takarítók pedig műsorvezetőset játszottak volna szabad fél órájukban.

Ehhez képest a Széchenyi Fürdő tényleg üdítő jelenség volt az egészben, igaz nem volt túlságosan magasan a léc.

Mikor David Guetta Magyarországra látogat, akkor már mindenki megszokta, hogy előkerül az országban fellelhető összes lézer, Guetta pedig áll a lézertenger közepén, és bizonyos időközönként mutatóujjával az égre mutat. Na most ugyanez történt, csak Széchenyi fürdő közepére az összes fénytechnikai eszközt kihurcolták még a lézerek mellé, így akár a margitszigeti szökőkút közepén is zenélhetett volna. A falakra Flashdance-t idéző bejátszásokat vetítettek, Guetta pedig előadta az új, az eddigieknél is jellegtelenebb slágerét, és az egészben tényleg a Széchenyi fürdő volt az egyetlen említésre méltó dolog.

Aztán még bejelentkeztek Palvin Barbarával, háttérben a Lánchíddal, egy olyan komikus jelenetben, ami mellett a Sas-kabaré minőségi viccözönnek számít. Történt ugyanis, hogy Palvin Barbara felvilágosította Guettát, hogy van ám nekünk Rubik Ernőnk, meg Houdinink, és ennek örömére Guetta elbújt a modell mögött, aki nem vette észre. Nevetés, móka, kacagás, térdcsapkodás, majd vissza a többi előadó produkciójára, hogy később még visszatérjenek Budapest egyik kiemelt látványosságával, a Flippermúzeummal.

Fotó: MTV EMA

Hogy az előadók többsége teljesen ismeretlen a legtöbb ember számára, azon nem lehet meglepődni, rég nem az MTV formálja a zenei közízlést, vagyis egyáltalán nem meglepő, hogy mondjuk Maluma feat. Aya Nakamura Hawai / Djadja című dala vagy Tate McRae – You Broke Me First című slágere az égvilágon semmit nem mondott nekem. Jó, Alicia Keys, Sam Smith, Yungblud vagy Doja Cat azért MTV nélkül is valószínűleg szembejött már az emberrel, de az előadások többsége teljesen ugyanarra a kaptafára épült.

  • Jellegtelen, látszólag fűtetlen helyen énekelt valaki. Többen nagykabátban lépdeltek jobbra-balra, Alicia Keys pedig egy csillámzacskót húzott a fejére, és egy akkora irhakabátban ült a zongora mellett, hogy alig fért a billentyűkhöz.
  • Minden énekest  maszkos táncosok ugráltak körbe, akiknek már nem nagyon adtak kabátot, szerencsére a maszk miatt nem látszott a leheletük.
  • A Little Mix előadása egy olyan grafikai elemekkel megáldott piramisból jelentkezett, aminél még a Commodore 64-es játékok is jobbak voltak, és a ruházatuk alapján pont úgy néztek ki, mintha kiszabadultak volna a múmiák.
  • Yungblud fellépéshez olyan modern eszközöket vetettek be, mint a halszem optika.
  • Maluma és Aya Nakamura úgy duettezett egymással, hogy az egyikük a szobában elhelyezett tévéből énekelt.

A legnagyobb látványelem 2020 novemberében az volt, hogy Karol G Bichota című dala végére annyira unta már magát két közreműködő, hogy nekiálltak flexelni egy kerítést, amit valószínűleg nem a Magyar Turisztikai Ügynökség javasolt, pedig ez még meglehetősen őszinte országimázs is lett volna, főleg ha nem vasárnap estéről, hanem vasárnap reggelről beszélünk, amikor valahonnan tuti hallatszik flexzúgás, akárhol is vagyunk az országban.

Fotó: MTV EMA

Jelen állapotában ez az MTV díjátadó egy szomorú vergődés volt, ami az MTÜ-nek jól jött, mert azok a bejátszások legalább tényleg mérsékelten izgalmasak voltak, az már más kérdés, hogy vajon ki nézte ezt az egészet. A fiatalok már jó ideje nem az MTV-n lógnak. Nem meglepő, hiszen eleve nem is néznek TV-t, arról nem is beszélve, hogy az MTV már rég nincs benne a szolgáltatók alapcsomagjában. Az MTV EMA pedig eleve nem egy a nagy díjátadók közül, hanem a nagy díjátadó európai leágazása. Ettől még nem kellene, hogy ez ennyire hangsúlyosan érezhető legyen, és ennyire fantáziátlan legyen mindez, ami a látottak alapján nagyjából egy félórás meeting eredménye.

Fotó: MTV EMA

Jövőre viszont a tervek szerint tényleg Budapesten tartják a rendes, közönség előtti bulit, és a jó hír az, hogy ennél az idei díjátadónál csak jobbat lehet csinálni, a kérdés az, hogy vajon az érdekelni fog-e valakit, ha továbbra sem tudja megszólítani a fiatalokat a zenecsatorna.

Sőt, nem csak a nézőket, de a nyerteseket sem érdekelte az egész, többen még csak köszönővideót sem küldtek.

A nyertesek között azért vannak ismerős nevek. Négy kategóriában is nyert a BTS (legjobb csapat, legjobb dal, legjobb rajongók és legjobb virtuális előadás). A  legjobb videó díját DJ Khaled és Drake ‘Popstar’ című dala kapta, a legjobb előadó Lady Gaga lett, a legjobb új előadó Doja Cat, és amin a legtöbb olvasónk ki fog akadni, hogy a legjobb rock előadó díját a Coldplay kapta. A többi helyezettet itt lehet áttanulmányozni.

Korábbi, helyszíni EMA-beszámolóink:

Spagettipántos buli a nyirkos hidegben – Az MTV EMA Belfastban

Psy zsebre tett mindenkit – Az MTV EMA Frankfrutban

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,010FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk