Hirdetés

Az Iron Maidennek 16 évet kellett várnia az első Rock And Roll Hall Of Fame-jelölésére

Kihirdették a 2021-es Rock And Roll Hall Of Fame jelölteket, ami alapján az Iron Maiden, a Rage Against the Machine, a Foo Fighters, JAY-Z, Kate Bush, Chaka Khan, a DEVO, a The Go-Go’s, Carole King, a New York Dolls, Tina Turner, Dionne Warwick, Fela Kuti, Mary J. Blige, Todd Rundgren és LL Cool J az esélyes arra, hogy bekerüljenek a csarnokba.

Hirdetés

Ezek közül először kapott jelölést az Iron Maiden, JAY-Z, a Foo Fighters, a The Go-Go’s, Fela Kuti, Carole King és Dionne Warwick. Az Iron Maiden bekerülése a “jobb későn, mint soha” kategória, ugyanis a jelöltséghez egy legalább 25 éve megjelent lemez kell, a Maidené pedig ugye 41 éve jött ki. A Foo Fighters pedig azért érdekes, mert ha bekerülnek, akkor Dave Grohl már kétszeresen lesz a halhatatlanok csarnokában a Nirvana miatt. Carole King és Tina Turner szintén kétszeres lesz, ha bekerül.

A szavazás már megkezdődött (a szakma és a közönség is szavaz), az eredményre pedig májusig kell várni. Azt még nem tudni, lesz-e átadóünnepség.

Tavaly olyanok kerültek be a csarnokba, mint a Nine Inch Nails, a Depeche Mode, Whitney Houston, Notorious B.I.G., a T. Rex vagy a Doobie Brothers.

Kommentek

35,663KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
735FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk