Hirdetés

Az In Flames volt tagjai írtak egy Dark Tranquillity-számot

A cím amúgy túlzás, de csak kicsit. A The Halo Effect teljes tagsága kizárólag az In Flames volt zenészeiből áll, akik változó időt töltöttek el a zenekarban. Közülük a legpikánsabb Niclas Engelin gitáros helyzete, aki a wiki adatlap szerint még az In Flames tagja, de valójában már a covid-időszak kezdete előtt is Chris Broderick helyettesítette koncerten, és mivel a zenekar évek óta nem folytat érdemi kommunikációt, így nem is tudni, hogy mi a státusza. Mikael Stanne pozíciója érdekes még, mert ő a Dark Tranquillityben énekel jelenleg is, de amúgy az In Flames első lemezén még ő volt a frontember. A többiek hol ilyen, hol olyan indokkal szálltak ki a zenekarból.

Azt egyértelműen érezni, hogy valami nem stimmel az In Flamesen belül, de valószínű, hogy Björn Gelotte és főleg Anders Fridén vehette át az irányítást, ami nem mindenkinek tetszett/tetszik. Kis pletyka, hogy Daniel Svensson dobos az egyik pecsás koncert előtt (amikor az In Flamest annak idején megalapító, a Halo Effectben is gitározó Jesper Strömblad már nem volt a zenekar tagja, és Engelint éppen senki sem helyettesítette) is ordítozós, üvegdobálós összetűzésbe keveredett Fridénnel, szóval vélhetőleg nem volt akkoriban felhőtlen a hangulat.

Most pedig lett ez az új zenekar, rögtön Nuclear Blast-os szerződéssel, nagyon rövid kommentárral, amiben a vissza a gyökerekhez irányt jelölték ki maguknak. Az első dal most jelent meg, és ez alapvetően az újkori Dark Tranquillity hangulatát idézi, de annál nyersebb, és persze a korai In Flames-esszencia is benne van. Nem rossz, de nagyon nem is különleges. Alább hallgatható, illetve nézhető.

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,010FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk