Hirdetés
Hirdetés

Az év utolsó péntekén Téli Fekete Zaj a Dürer Kertben

Van ugye a kedvenc magyar fesztiválunk, amit úgy hívnak, hogy Fekete Zaj, és amit a Mátrában tartanak minden évben. Így lesz ez jövőre is, sőt, 2024-ben plusz egy nappal bővül a Sástó melletti buli. Előtte viszont lesznek még olyan események, amiket ugyanaz a szervezőcsapat visz. Például 2023 utolsó péntekén, tehát december 29-én a Dürer Kertben a Téli Fekete Zaj. Erről jönnek alább infók a szervezők tollából:

December 29-én tartjuk  a Fekete Zaj még sötétebb kiadását, a Téli Zajt a Dürer Kertben. A teljes házat bevesszük: Zajongó-tali, sok-sok izgalmas fellépő és afterparty lesz a menü.

Varázslatos, pszichedelikus sámánpunkját hozza el a Vágtázó Halottkémek, akik nélkül el sem tudnánk képzelni egy egész házas düreres estét. Nálunk tartja lemezbemutató koncertjét a Makó Dávid szólóprojektjeként indult, de mára zenekarrá duzzadt The Devil’s Trade. A júliusban megjelent ’Vidékek vannak idebenn’ egy sötét, érzelmekkel teli belső utazásra viszi a hallgatót, amiben a feszültség és a hátborzongató gyönyör, a keserűség és a katarzis egyszerre ragad magával. A fellépők sorában köszönthetjük az ország egyik leghangosabb zenekarát, az experimental noiserock kiemelkedő alakját, a pozvakowskit és a klasszikus death rock és gothic rock fúzióját kortárs hangzásokkal és kompozíciókkal gazdagító, már több mint 30 éve működő The Last Days of Jesus Szlovákiából.

Nálunk tartja egyetlen koncertjét a Stoneblood, melynek műfaji gyökere a ’90-es évekbeli dallamos black metal hagyományokig nyúlik vissza. Olaszországból érkezik a kétfős Kill Your Boyfriend, akik a post-punk hangzást egy teljesen új szintre emelik: félelmetes hatásokkal ötvözik a dark psych, a post-punk, a dark wave és a shoegaze műfaji elemeit. „Betonalapokra épített könnyűszerkezetes bedroom posztpunkkal” támad a Soviet Monday. A zenekart elsősorban a kelet-európai hangzású gitárzene és poszt-ironikus magyar szövegek jellemzik, melyekkel mind a keményebb hangzású underground zenét kedvelő közönséget, mind a szövegcentrikusabb magyar alter fanokat meg tudja szólítani. Pozsonyból hoz atmoszférikus black/doom metal dallamokat a több mint 20 éve alakult Orkrist, akiket főként a ’90-es évek ikonikus zenekarai inspirálnak a műfajban. Zenei műfajok közötti szónikus utazásra hív a Deley, illetve ezen az estén különleges trió felállásban érkezik az electro elemekkel fűszerezett sötét post rock SOLKYM.

A koncertek után DJ Kraak techno-wave, azaz E.B.M., electro-industrial, rythm-noise, dark-ambient és néha psychedelic-trance dallamai repítenek át az éjszakán.

Tartsatok velünk az egész házas alternatív / underground ünnepen a Dürerben december 29-én! Jegyek itt!

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,917KedvelőTetszik
3,040KövetőKövetés
3,350FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók