Hirdetés

Az eszköz, ami beleteszi a füledbe a zenét, és nem fülhallgató

Egy izraeli startup, a Noveto Systems azt ígéri, hogy hamarosan fülhallgató nélkül is lehet majd úgy zenét hallgatni, hogy közben más nem hallja. A technológia neve a soundbeaming vagyis hangsugárzás.

Az Associated Pressnek bemutatott asztali eszköz a SoundBeamer 1.0, a tesztelői szerint egészen újszerű 3D élményt eredményezh, ami teljesen más mintha fülhallgatót használna az ember. A Noveto szerint számtalan felhasználási módja lehet, beleértve a munkatársak zenehallgatását, konferenciahívását, de akár számítógépes játékhoz vagy filmnézéshez is tökéletes, ráadásul míg az eszköz hangját más nem hallja, addig a felhasználó hallja, ha szólnak neki, vagy ha például csenget a postás.

Az agy nem érti, amit nem ismer

– mondta Christophe Ramstein, a cég vezetője az eszközről. Azért megpróbált ennél valamivel konkrétabb dolgokat is mondani a technológiáról, például, hogy az első ránézésre hagyományos hangfalnak tűnő eszköz egy 3D-s érzékelő modult használ, és ultrahang hullámokon keresztül keresi és követi a fül helyzetét, és küldi a sztereó vagy 3D hangokat. A lényege az, hogy úgy néz ki mint egy hangszóró, úgy is szól mint egy hangszóró, de nem hallja mindenki. Például ha valaki kisétál az eszköz hatótávolságából, akkor nem hall semmit, egy lépés után pedig újra hallja a zenét, ami meglehetősen szürreális élményt eredményez.

Ramstein azt ígéri, hogy egy kisebb változat 2021 karácsonya előtt elkészül majd, és akkor nagyon sokan élőben is megtapasztalhatják az élményt, amit egyelőre elég nehéz elképzelni.

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

KOMMENT

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Hirdetés
Audiópartnerünk