Hirdetés

Az elektronikus zene történelmét és helyeit segít megismerni a Google

15 ország több mint 50 archívumának, múzeumának, gyűjteményének, lemezkiadójának, fesztiváljainak és vezető zeneipari szakértőjének közreműködésével jött létre a Google Arts & Culture legújabb projektje, amiben az elektronikus zene fontos kulturális szerepére világítanak rá. A “Music, Makers & Machines” a kiterjesztett valóság, 3D modellek és 360°-os virtuális túrák révén tesz felfedezhetővé legendás klubokat, stúdiókat, és mutatja be a műfajok hangszereit és legmenőbb művészeit.

A projekt elég szerteágazó, és több részből áll.

  • Music: Zenéről lehet tanulni, és meg lehet ismerni a Dubstep, Grime, Techno vagy Gabber műfajok eredetét, és meghatározó zenészeit, mint Honey Dijon, Ellen Allien vagy Suzanne Ciani. A klubéletet Bristoltól Tel Avivig lehet megismerni olyan legendás helyek történetével, dizájnjával és kultúrájával, mint a berlini Tresor és a Berghain vagy a londoni Fabric
  • Makers: Olyan alkotók munkásságában lehet elmerülni, mint Bob Moog, Alan Pearlman vagy Pierre Henry, és olyan helyszíneket lehet megnézni, mint például a Karlheinz Stockhausen révén ismert WDR Studio for Electronic Music vagy a párizsi Pierre Henry Studio a Cité de la Musique-ban.
  • Machines: Nézd meg 3D-ben a műfaj legmeghatározóbb hangszereit, a Memorymoog-ot, a Roland 808-at vagy az ARP Odyssey-t, amelyek alapvetően meghatározták az elektronikus zenét az évtizedek során. 
Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

KOMMENT

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Hirdetés
Audiópartnerünk