Hirdetés
Hirdetés

Az egyik legjobb Exit ért véget hétfőn reggel

Az EXIT 2022-ben dupla nyitóceremóniával kezdődött, amivel két fontos dologra igyekeztek felhívni a látogatók figyelmét. A Pachamama színpadnál 22 galamb repült szabadon a magasba, majd ezt követően leleplezték a Dunán a „Sárga tengeralattjáró” művészeti installációt, amivel azokat az értékeket kívánták bemutatni, melyek különösen fontosak a fesztivál számára is – békeüzenetek repültek a világ különböző pontjaira a Péterváradi erődből. Ezután éjfélkor ünnepi tűzijátékot lőttek a nagyszínpadról, mellyel a fesztivál kezdetét, illetve a hagyományok fontosságát és tiszteletét emelték ki.

Hirdetés

A négy este alatt több mint 200 000 fesztiválozó vette birtokba a fesztivált és táncolta be az erődöt, több mint 1000 előadóval együtt, akik több mint 40 fesztiválszínpadon léptek fel. A nagyszínpad felhozatala ezúttal is izgalmas és igen változatos volt, a legintenzívebb érzelmeket egészen biztosan Nick Cave and the Bad Seeds hozta a felszínre, majd az egyik legkeresettebb mai DJ, producer Calvin Harris fűtötte fel a közönséget, de itt volt a hip-hop díva Iggy Azalea, a slágergyáros Afrojack, Jax Jones, Alok, Joel Corry és a brazil metálzenekar a Sepultura, a finn Blind Channel hevesebb gitárhangzásával, illetve az alternatív Molchat Doma zenekar is. Ezek a nagy nevek léptek a nagyszínpadra szépen egymás után a négy fesztivál este során, a negyedik estén viszont az EXIT Fesztivál egy újabb történelmi pillanatot hozott – Ana Đurić Konstrakta volt az első szerb, aki headlinerként léphetett fel a fesztivál nagyszínpadán.

Az EXIT Fesztivál minden eddiginél magasabb szintre emelte a technikai fejlesztéseket: a legjobb minőségű hangrendszerek, több mint 40 színpad és zóna, sőt három színpad is új, nagyobb hellyel és kapacitással növelte elérhetőségét a korábbi évekhez képest.

Az idei EXIT-en két különleges showcase-zel is találkozhatott a közönség – a Back To The Future a fiatal, feltörekvő rapperek és a legendás hip-hop előadók rapcsatáit mutatta be, míg a World Music Balkans (WOMBA) showcase a Pachamama színpadnál, elsősorban a balkáni tradicionális zene fúzióját közvetítette a populáris zenei műfajokkal. A Rock @ EXIT keretein belül a kultikus punklegenda The Exploited is fellépett, ami felrobbantotta az Explosive színpadot. A No Sleep Novi Sad színpadon pedig minden éjszaka más-más híres európai klub vette át a stafétát.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,010KedvelőTetszik
3,066KövetőKövetés
4,620FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók