Hirdetés

Az egyénre szabott dalokban van a jövő

Nehéz elképzelni, de a világ arrafelé halad, hogy amint a közösségi oldalon megjelenő reklámok vagy a streamingszolgáltatók ajánlatai személyre szabottak, úgy hamarosan már a tartalom is az lehet.

Ennek egyik első lépcsője a Songfinch szolgáltatása, ami most kapott egy kétmillió eurós tőkeinjekciót, és olyan emberek fektettek be, mint az Atlantic Records vezetője, Craig Kallman, The Weeknd (Abel Tesfaye), valamint az ő menedzsere, a SALXCO és az XO Records vezetője és alapítója, Wassim ‘SAL’ Slaiby, így tovább nőtt a nagy zeneipari szaktekintélyek száma a cég tulajdonosi körében.

Mondd, milyen zenét szeretnél?

A Songfich szolgáltatásában ki lehet választani egy dal stílusát, hangulatát, és meg lehet adni történetet vagy emlékeket, majd 249 dollár, azaz 76 ezer forint körüli összegért cserébe a megrendelő egy héten belül kap egy kész, személyre szabott dalt. A cég azt mondja, hogy nagyjából 20 ezer daluk van már, és rengeteg dalszerzőnek segítettek a pandémia alatt keresethez jutni.

Az elkészült dalokat kereskedelmi forgalomba nem lehet hozni, de személyes felhasználásra engedélyt kapnak a vásárlók. A cég úgy áll az egészhez, mintha egy nagyon személyes ajándék lenne, nagyjából úgy kell elképzelni, hogy például nászajándékba az ifjú pár nem egy teáskészletet kap, hanem egy dalt, ami a megismerkedésükről szól. Vagy aranylakodalomra nem az esküvői fotó festményváltozatát, hanem a közös évek emlékeiből írt dalt lehet ajándékozni. A szolgáltatás egyelőre csak angol nyelven elérhető, a dalszerzőkről pedig garantálják, hogy mindannyian profik és elismertek, így bízni lehet abban, hogy a végleges verzió tetszeni fog. Persze ez is ízlés kérdése, ahogyan egy festményt vagy egy közepes árú bort is leszól az, aki nagyon ért hozzá, valószínűleg az igazán keményvonalas zenerajongók sem találkoznak majd olyan szerzeményekkel, amik olyanok, mintha David Bowie írta volna őket, de itt nem is ez, hanem a személyre szabott dalszövegek jelenthetik a fő vonzerőt.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,984KedvelőTetszik
3,058KövetőKövetés
3,810FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk