Hirdetés

Az Apple Music high-res zenei funkciója nem működik majd az Apple saját készülékein

Hétfőn jelentették be, hogy jön az Apple Music veszteségmentes zenei streamingje, azaz júniustól legalább CD minőségben hallgathatja a zenét az, aki előfizet a szolgáltatásra, ráadásul minden felár nélkül érkezik mindez, mindenkinek. Az Apple mindezt azzal fejeli meg, hogy egyes lemezek, dalok, még a CD minőségnél is jobban fognak szólni, ezt nevezik a hifi-világban high-res streamingnek. Utóbbinak viszont alapból nem örülhetnek sem az iPhone 12-, sem az AirPods Max-, sem az AirPods Pro-, sem a HomePods-tulajok.

Hirdetés

Az ok egyszerű: ezekben az eszközökben nincs olyan DAC, ami tudja a 24-bit/48kHz-nél nagyobb felbontású streamfolyam lejátszását. Szóval ahhoz, hogy teljes pompájában hallgathassuk a veszteségmentes Apple Musicot, kell egy külső DAC. Mi párat kipróbáltunk szűk két éve, most is tudjuk ajánlani:

Pendrive méretű hifi erősítő – Leteszteltük az Audioquest Dragonfly sorozatát

De egy ilyen USB-s DAC sem jelent gyógyírt mondjuk azoknak, akik AirPods Max-ot, AirPodsot vagy HomePodsot használnak, ugyanis ezeknek a bluetooth-modulja nem támogatja a veszteségmentes lejátszást. Az AirPods Max-tulajoknak van remény, hogy ha vezetékesen használják a fejhallgatójukat, akkor megkaphatják a veszteségmentes lejátszást, de itt először a rendszer kicsomagolja analóggá a jelet, majd a fülhallgató számára visszadigitalizálja hivatalosan CD minőségűre, viszont ezzel a lépéssel már nem lehet azt mondani, hogy veszteségmentes lenne az, amit hallunk.

Hogy a hamarosan bemutatásra kerülő AirPods 3 kompatibilis lesz-e a lossless Apple Musiccal, még nem tudjuk.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

KOMMENT

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
770FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Hirdetés
Audiópartnerünk