Hirdetés

Az amerikaiak szerint a ’80-as évek zenéje volt a legjobb

Felmérést végzett az Ipsos az Amerikai Egyesült Államok lakossága körében, amelyben a zenei preferenciáikra és a tetoválásaikra voltak kíváncsiak. A legtöbben rockot és popot hallgatnak, a milleniál generáció tetováltat a legszívesebben, és az is kiderült, hogy zene szempontjából a ’80-as éveket tartják a legjobbnak.

Régen minden jobb volt

Tízből négy megkérdezett szerint a ’80-as évek zenéje volt a legjobb, ezt az állítást szorosan követi a ’70-es évek (37 százalék), illetve a ’90-es évek (32 százalék) zenéje. Az is megfigyelhető volt, hogy a különböző generációk különböző korszakokat jelöltek meg, ebben persze nincs túl sok újdonság, már mi is írtunk róla, hogy a legtöbben azt a zenét tartják a legjobbnak, amin felnőttek.

Kiderült, miért rossz minden új zene

Műfajok alapján a rock lett a legnépszerűbb 44 százalékkal, a második helyen áll a pop 36 százalékkal, majd a country 32 százalékkal. Az amerikaiak 55 százaléka még mindig rendszeresen használ FM rádiót zenehallgatáshoz, és csak 38 százaléka fizetett elő streamingszolgáltatóknál.

Az amerikaiak és a tetoválások

A felmérés szerint a lakosság negyede (26 százaléka) rendelkezik legalább egy tetoválással. Egyébként az arány az előző, 2012-es felmérés óta nem igazán változott, akkor minden ötödik amerikai volt tetovált. Viszont kiderült, hogy aki tetováltat, az általában nem áll meg egynél. A legnagyobb arányban a milleniál generáció tagjai között vannak olyanok, akiknek legalább egy tetoválása van (41 százalék), az X generáció körében ez a szám már 32 százalékra csökken, és a Baby Boomer generáció tagjainak mindössze 13 százaléka rendelkezik tetoválással. Egyébként ők azok, akik a legnagyobb arányban bánják már, hogy valaha tetováltattak, de az összlakosság többsége elégedett a végeredménnyel.

A kutatás részleteiről bővebben itt lehet olvasni.

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk