Hirdetés

Az amerikai nemzeti gyűjtemény része lett Ricky Martin és a Wu-Tang Clan is

25 hangfelvételt választott az Amerikai Egyesült Államok Kongresszusának könyvtára archiválásra, hogy biztosan megmaradjanak az utókor számára. A nemzeti hangfelvétel-gyűjtemény olyan sokszínű zenei és egyéb felvételek gyűjteménye, amely az Egyesült Államok történelmét és kultúráját formálták. Idén körülbelül ezer nyilvános ajánlást kaptak, amiből 25-öt választottak ki.

Az újonnan beválasztott hangfelvételek közé tartozik például a Wu-Tang Clan, A Tribe Called Quest lemeze is. A hivatalos indoklás szerint ez a lemez nagyban formálta a kemény rap hangzását, és újra felhívta a figyelmet a keleti parti rap szcéna kreatív képességeire. Ráadásul a csapat művészei ezután olyan projekteken dolgoztak, amelyek évtizedekre megkerülhetetlenné tették a Wu-Tang Clant a hip-hopban.

De a listára felkerült Alicia Keys 2001-es, debütáló Songs in A Minor lemeze, Ricky Martin 1999-es Livin’ La Vida Loca slágere, a Queen Bohemian Rhapshody című dala, a Buena Vista Social Club 1997-es lemeze, vagy éppen a Journey 1981-es Don’t Stop Believin’ cmű dala.

Nem csak zenei tételek szerepelnek a listán, hanem például a WNYC, New York legnagyobb rádiójának 2001 szeptember 11-én leadott műsora, ahol a World Trade Centert ért támadások után a műsorvezetők igyekeztek a lehető leginformatívabban tájékoztatni a lakosságot a káoszról, ide érkeztek az első beszámolók szemtanuktól, és a lakosságot érintő legfontosabb információk. De bekerült a WTF with Marc Maron című podcast 2010-es adása, amelyben Robin Williams volt a vendég, aki egy meglepően őszinte, és bizalmas hangulatú interjút adott pár évvel az öngyilkossága előtt.

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk