Hirdetés
Hirdetés

Avantgárd-metál a Dieselben

Vasárnap este azoknak lehet maradandó élménye, akik szeretik a kevésbé nyilvánvaló metálzenével operáló zenekarokat. Három olyan északi csapat teszi tiszteletét a Népligetben, akik a black metalos gyökereiken túllépve egyéni, csak rájuk jellemző stílusban prezentálják extrém muzsikájukat.

Az est főattrakciója a Secrets of the Moon, akiket az avatott szakértők a német színtér legmeghatározóbb zenekaraként tartanak számon. A Carved In Stigmata Wounds lemezüket egyenesen az avantgárd black metal egyik mérföldkövének számítják. Az okkult, sötét hangulatú zenét játszó csapat Privilegivm című friss albuma szeptemberben jelent meg.

Az angol/norvég Code az utóbbi évek legérdekesebb hangzású black metal zenekeara, akiknek első albumát, a 2005-ben kiadott Nouveau Gloamingot sokan a stílus egyik fontos vérfrissítésének tartják megjelenése óta. Hagyományokat nem tisztelő, öntörvényű dalaik valószínűleg élőben sem okoznak majd csalódást.

Izland Björk, vagy a Sigur Rós formájában már korábban is adott néhány sajátos elképzelésekkel dolgozó előadót a világnak, nem meglepő módon a szintén innen származó Sólstafir progresszív elemekkel átszőtt, különleges zenéje egyéniség terén nyugodtan beilleszthető ebbe a sorba. Aki szeretne élőben is meggyőződni arról, hogy a black metal a templomgyújtogatáson és a macskakínzáson kívül is szól valamiről, az érkezzen időben a helyszínre!

Privilegivm Tour 2009
2009. október 4., vasárnap, 19.00 óra
Budapest, Diesel (volt E-klub)
Secrets of the Moon, Code, Sólstafir koncertek
Belépő: 3.900 Ft.

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,050FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló