Hirdetés

Átadták az Öröm a zene díjakat

Az Öröm a zene tehetségkutató sorozatot (régebbi nevén Hangfoglaló Hétfő, majd Hangfoglaló Magyarország) 2009 óta rendezi meg a Hangszeresek Országos Szövetsége, amely ma már a Kárpát-medence legnagyobb tehetségkutató sorozatának számít. A tizenkilenc megyei, egy fővárosi és öt határon túli állomásból felépülő tehetségkutató nyertesei mérték össze tudásukat az elmúlt hétvégén, Budapesten az Analog Music Hall-ban.

A műfajilag végtelenül sokszínűnek számító tehetségkutatón, melyen a funky népzenei acid jazz-től kezdve a ’80-as évek glam rockján és a trip hop-on át a pszichedelikus alterrockig bezárólag majdnem minden megtalálható volt, egy nyolctagú zsűri értékelte az előadásokat. A zsűri tagjai közt helyet foglalt az Öröm a zene sorozat szervezője, Andrásik Remo, Horváth Gergely – a Petőfi Kulturális Ügynökség tanácsadója, Cselőtei László – az NKA Hangfoglaló Kollégiumának elnöke, Nagy Szabolcs – a Fülesbagoly Alapítvány kuratóriumi elnöke, Lombos Márton – dalszövegíró, illetve a 2019-es nyertes Antares zenekarból Dér Dávid, Kovács Botond és Pap Dávid, akik a Lanou zenekarnak ítélték az első helyet és az ezzel járó 1 millió forint értékű hangszer- és hangtechnikai fejlesztési támogatást a Hanosztól, valamint a 2,5 millió forintos támogatást a Hangfoglaló Programba.

A kétnapos rendezvény zárásaként a Hanosz tizenkettő kategóriában osztotta ki az Öröm a zene díjakat, amivel a hangszeres-élőzene népszerűsítése iránt elkötelezett személyeket ismerte el.

Az év zenésze díjat Áron András Apey vehette át, és posztumusz díjat kapott a kategóriában Siklósi Örs. Az év helyszínének a miskolci Ady Endre Művelődési Házat választották, Gyémánt Bálintot az év zenepedagógusának, és posztumusz díjban részesült Szappanos György. Az év felfedezettjei a Kellene kis kert zenekar, az év hangmérnöke Mezei Márton, az év hangtechnikusa Benkő Kristóf, az év fény- és látványtechnikusa Lukácsovics Máté, az év zenei újságírója Draveczki-Ury Ádám, az év hangszerjavítója Váradi Péter (Peter Crow Design) lett. Hermann János az év különdíjasa elismerésben részesült, és a kategóriában posztumusz díjat kapott id. Tornóczky Ferenc.

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk