Hirdetés

Árnyékember – Stu33 új dalának premierje, bónusz klippel

Lángoló Premier

Stu, azaz Máté István Stu33 nevű formációjának már többször volt premierje itt a Lángolón, ilyen jön most is, és ahogy az nála megszokott, elég mélyen bele is megy az adott dal mondanivalójába. Szóval jöjjön most ismét egy ilyen Stu33-dalpremier:

Hirdetés

Az Árnyékember több aspektusból is megközelíthető. Szól egyszer a hajléktalanságról. Szomorú és egyben gyönyörű képet, leírást ad azokról akikkel együtt élünk, csak éppen Ők az élet egy másik oldalán léteznek. “Emberként ébred, de árnyékként él” (a kedvenc sorom). Vannak, akik már születésüktől fogva, vannak akik azzá lettek, és amin keresztülmentek, csak még jobban meghatározta hovatartozásukat. Innen a kiút siralmasan nehéz, meg kell küzdeni gyerekkori démonokkal, beidegződött reakciókkal, súlyosan deformált énképpel, érzésekkel, gondolatokkal. (Mondanám, hogy szinte lehetetlen.)

Egy másik értelmezése túlmutat egy adott társadalmi réteg helyzetén.
Ugyanis társadalmi/egzisztenciális helyzetünktől függetlenül képesek vagyunk úgy élni, hogy csak árnyékai vagyunk önmagunknak, az árnyékban élünk. Nem a helyünkön vagyunk, de még csak megközelítőleg sem. Vergődünk, értelmetlenül küzdünk, hajtunk azért, amiért nem vagy már nem kellene, és amiért igazán kellene, ami igazán fontos, azt nem is látjuk. Persze előfordul, hogy önhibánkon kívül.

A dal csúcspontja megszólít/felszólít egyszer arra, hogy nézzünk körbe, és a bennünk lévő erő, forgószél, ami hajtott, lassan el fog fogyni, és már nem leszünk képesek a változtatásra. Másrészt ez a pusztító én lassan elfogy, és eljön az időnk, hogy az árnyékainKból előbújjunk.

Szóval Stu33 következő, hamarosan megjelenő EP-jének címadó dala erről szól, és itt azonnal meg is lehet hallgatni:

Bónuszként itt van a tavaly leforgatott templomi élő akusztik második dala is.

Hihetetlen élmény volt megélni a dalainkat ott eljátszani és felvenni. Nagyon megérintett bennünket, felemelő érzés egy üres templom akusztikájába beleburkolózni, és közben élő hang- és videOfelvételt rögzíteni.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,784KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
740FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk