Hirdetés

Arckifejezéseket elemez egy fejhallgató

A Cornell Egyetem kutatói fejlesztettek egy olyan fejhallgatót, aminél nem feltétlenül az volt az elsődleges szempont, hogy jól szóljon, hanem hogy elemezze a viselője arckifejezéseit.

Majd az emoji meglepődik az értekezleten

Rossz hír ez azoknak, akik az érzelmeiket és az ezzel együtt járó arckifejezéseiket szeretnék elrejteni a világtól, de jó hír azoknak, akiket idegesít, hogy egy online meeting vagy játék közben nem tudják magukat az arckifejezéseikkel is kifejezni. A C-Face nevű eszköz képes lekövetni az arckontúrt, és ezt átadni például egy emojinak. Ez például jól jöhet olyan helyzetekben, mikor valaki nem akarja bekapcsolni a webkameráját egy megbeszéléshez, de azért mégsem bánja, ha kiül az arcára a lelkesedés vagy éppen az unalom.

Hasonló megoldásokkal már korábban is próbálkoztak, ugyanakkor az eddigi eszközöknél szükség volt extra érzékelőkre, amit az arcra kellett tenni, és ez érthető módon nem tette annyira szórakoztatóvá vagy izgalmassá a viseletet.

Kamerás fejhallgató

A C-Face úgy működik, hogy két RGB kamerát szereltek a két oldalára, ami nem az egész arcot veszi, hanem nyomon követi és elemzi az arckontúr változásait, és az izmok mozgását, miután a kezdeti kalibrálásnál megismerte a felhasználó arcát. Természetesen szerepet kapott a tervezésben a gépi tanulás is, ami egyre jobban kiismeri a felhasználó arckifejezéseit, és egyre magabiztosabban tudja megjeleníteni, hogy az illető éppen fintorog vagy tüsszenteni fog, és mindezt akkor is tudja, ha maszkot visel a felhasználó.

Arckifejezésen múlik, hogy jön-e a következő dal

Jelenleg a fülhallgató arra képes, hogy arckifejezéstől függően jeleníti meg 8 emoji valamelyikét, illetve zeneszámok között lehet ugrálni grimaszokkal. A technológiával lehetőség lesz arra is, hogy online játékokban az avatar átvegye a játékos arckifejezéseit vagy éppen a távoktatásban lássa a tanár, hogy mennyire kötötte le a tanulók figyelmét az óra alatt.

Az akkumulátor a legnagyobb rákfenéje

A világjárvány miatt egyelőre csak 9 emberen tudták tesztelni az eszközt, de jó hír, hogy az érzelmeket 88 százalékos pontossággal találta el, igaz egy munkaértekezlet közben rizikós ha a meglepődött emoji helyett például a dühöset közvetíti a főnökség irányába. Ami viszont ennél nagyobb fejtörést okoz a kutatóknak, az az akkumulátor üzemideje, ami befolyásolhatja a pontosságot is, ezért most azon dolgoznak, hogy energiatakarékosabb legyen a rendszer.

KOMMENT

Egy jó üvegfólia tényleg megmentheti a telefon kijelzőjét

Kell-e egyáltalán üvegfólia, és mi a különbség az olcsó és a drága változatok között.

Újra a Samsung a világ vezető telefongyártója

De az igazi nyertes a Xiaomi, akik felkerültek a dobogó harmadik fokára.
35,017KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
696FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

Tesztek

Nagyon furcsán kell irányítani a Huawei hangzásban is erős fülhallgatóját

Leteszteltük a Huawei Freebuds Pro-t, ami zajszűrésben nagy, egy májkrémes kenyér viszont rávilágít az Achilles-sarkára.

70 ezer forintos babszemet raktam a fülembe, de nem bántam meg

Jól el lehet szórakozni a Samsung Galaxy Buds Live fülhallgatójával, és nem csak azért, mert remek rajta a zene.

Szép is, okos is – Kipróbáltuk a Huawei Watch GT 2 Pro okosórát

A Huawei új órája rettenetesen szép, és nekünk pont elég okos is.

Már nem aktivitásmérő, még nem teljesen okosóra, ez az új Huawei Watch Fit

Többet tud mint egy sima Huawei Band, de azért tudásban elmarad mondjuk az új Huawei watch GT 2 Pro okosórától a Huawei Watch Fit....

Egy vékony kis toll a Samsung Note lényege, mégsem tudja senki utánuk csinálni

A Samsung a Note-szériájával egy olyan kategóriát hozott létre, amire ha egyszer rákap valaki, akkor a rajongójává válik. A titka egyébként a több funkciós...
Audiópartnerünk

Egy jó üvegfólia tényleg megmentheti a telefon kijelzőjét

Kell-e egyáltalán üvegfólia, és mi a különbség az olcsó és a drága változatok között.

Újra a Samsung a világ vezető telefongyártója

De az igazi nyertes a Xiaomi, akik felkerültek a dobogó harmadik fokára.

a Talayapa project – Premieren és dalról dalra a Trottel új lemeze

A Trottel Records a Trottel zenekar klasszikus sorlemezeit (nem feltétlenül időrendben) elkezdte újramasterelve kiadni LP-n, tavaly ősszel a The Same Story Goes On, idén...

Világjárvány idején is lehetnének koncertek a Restart-19 kísérlet eredményei szerint

A kísérletben több ezer önkéntes bevonásával tartottak koncertet a lipcsei Quarterback Immobilien Arenában.

The Triumph Of King Freak (A Crypt Of Preservation And Superstition) – Új dal és klip Rob Zombie-tól, jön a lemez is

The Lunar Injection Kool Aid Eclipse Conspiracy címmel február 12-én jelenik majd meg.