Hirdetés

AR-szemüveges kutyákat küldhet bevetésre hamarosan a hadsereg

A kutyák szemüveggel általában cukik, a dolgozó kutyák meg egyszerre cukik, és nagyon menők, és most itt vannak a cuki, kiterjesztett valósággal megtámogatott szemüvegben dolgozó katonakutyák, akik valódi hősök.

Az amerikai hadsereg fejlesztése egy olyan AR-kutyaszemüveg, amivel például bombakereső kutyákat szerelnek majd fel, hogy a kiképzőjük a távolból is láthassa és vizuális jelekkel irányíthassa a kutyát. Háborús területeken gyakran használnak bombakereső kutyákat, viszont ahhoz, hogy ők megfelelően tudjanak dolgozni, szükség van melléjük egy emberre, aki irányítja őket. Ez azonban nagyon sok veszéllyel jár együtt, és nem csak arról van szó, hogy mindketten felrobbanhatnak, hanem hogy a kutyát kísérő személy nagyon könnyen válik célponttá.

A Command Sight fejlesztésével a kutyák kiképzője távolabb, fedezékből látja azt, amit a kutya is lát, és irányítani is tudja, vagyis például közelebbről megnézheti a robbantótestet anélkül, hogy oda kellene mennie. A kutyák számára ez azért nem jelent különösebben nehéz feladatot, mert évek óra a képzésük része, hogy a védőeszközökhöz, többek között a szemsérülések ellen védő szemüveghez hozzászokjanak.

Még sokat kell csiszolni a működésén, fontos, hogy a kutyákat se zavarja semmiben, és dolgoznak egy vezetéknélküli megoldáson, hogy minél távolabbról irányítható legyen az állat. Addig is marad az egészből a cukiság.

Katonai kutya. Fotó: Army.mil

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

KOMMENT

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
827FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Hirdetés
Audiópartnerünk