Hirdetés
Hirdetés

Anyád vagyok – Premieren a The Lubricators legújabb dala és klipje

spot_img

Korábban Riger Jánossal a Circle Jerks budapesti koncertje előtt ültünk le beszélgetni. Akkor egy másik zenekarával, a Böilerrel léptek fel a legendás punkzenekar előtt a Dürerben. Ebben a beszélgetésben már beharangozta a The Lubricators legújabb dalát, ami klippel együtt meg is érkezett. A klipről és a dal keletkezéséről bővebben Riger mesélt.

„Minden, vagy inkább majdnem minden dalszöveg, amit írok valamennyire kötődik a magánéletemhez. Többnyire van valami sztori mögöttük, de csak mint inspiráció, nem akarok egy teljes történetet szájba rágva bárki torkán lenyomni. Egy teljes sztori, elejétől a végéig, egy dalszöveghez túl sok, nem fér bele a verze refrén-verze refrén körbe. Sokszor megélt dolgok keveredése az egész, és a kiragadott részek talán hangulatilag meg tudnak érinteni valakit, aki talál benne olyat, ami jelenthet a számára valamit. A háttérsztori, ami inspirációt adott a számhoz valós, de nem törekedtem arra, hogy feltétlenül megjelenjen vagy magyarázatot adjon a szövegben. Újpalotán buliztunk fiatal felnőttként egy havercsaj lakótelepi lakásában. Együtt lakott az alkoholista anyjával, aki már eléggé le volt épülve és nagyon azon volt, hogy ha ő nem érzi magát jól a bőrében akkor más se érezze. Ismertük már, ez nem volt új jelenség egyikünk számára sem. Aznap éppen azt találta ki, hogy öngyilkos lesz a szemünk láttára. Erre azt a megoldást találta ki, hogy lefekszik a kanapéra, visszatartja a levegőt és megfullad. Próbálkozott, de nem sikerült neki.

Ezt az édesanyát először nagymamának néztük, alkoholista nagymamának, akiről később derült ki, hogy a leamortizáltsága miatt nézett ki dupla annyi idősnek, mint valójában volt. Szövegírás közben sok más általam ismert anyuka is megihletett. Én rábíznám a hallgatókra, hogy mi az amit elképzelnek a dal hallgatása közben. Sajnos biztosan sok olyan ember van, aki a számnak a hangulatát be tudja helyettesíteni saját élménnyel. De felőlem lehet frusztrált édesanyák himnusza is akár. A klipet én inkább csak egy vizuális plusznak tartom, semmint valódi videóklipnek, mivel a zene melankolikus hangulatához passzolnak ezek a jelenetek. Túl sok mindent nem is szeretnék ebbe belegondolni, valaki majd úgyis megfejti helyettem.”

A dal élőben is hallható lesz, legközelebb június 27-én a Robotban, a Rocco társaságában, valamint június 28-án a Fishing On Orfű Amondó színpadán.

Kommentek

[gs-fb-comments]

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,016KedvelőTetszik
3,065KövetőKövetés
4,570FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk