Hirdetés
Hirdetés

Anticity – Rutkai Bori és a Specko Jedno könyv- és lemezbemutató koncertje

anticity.jpgA Trafóban ad koncertet február 16-án Rutkai Bori és a Specko Jedno zenekar, amely nem csak az együttes új albumának bemutatására szolgál, hanem az énekesnő, festő és videóművész könyvének debütálása is. A trafós produkció ötvözi a könyv és a lemez anyagát illetve több vendég is közreműködik a koncerten. Ráadásul a Lángoló Gitárokon most Specko Jedno-cédét is lehet nyerni a hajtás után, ahol nem csak a kérdést mutatjuk meg, hanem három számot is a lemezről illetve a sajtóközlemény utolsó három bekezdését is, mert ennél jobban mi sem tudnánk leírni milyen lesz pontosan ez a különleges esemény.

Szóval a játék kérdése az hogy: Milyen színű atlétákról énekel Bori az egyik számban? A válaszokat a Lángoló Trafó-Játék tárggyal kell küldeni péntek délig a jatek@langologitarok.hu emailcímre, most pedig idézünk az igen részletes sajtószövegből az eseménnyel kapcsolatban.

2012 novemberében jelent meg Bori „Festménymesék és Dalversek” című könyve a Scolar kiadó gondozásban és az NKA támogatásával. Első önálló kiadványában különleges összeállítást készített festményekből, fotókból, szövegekből, melyek egymással párbeszédbe lépve mesélnek egyszerre ironikus és melankolikus történeteket. A művész magánmitológiája átszövi a különböző művészeti ágakban született, szürreális elemekkel teli alkotásokat: sokszor ismerős budapesti helyszínek között bukkannak fel a mesealakok, többek között a szerző alteregói is, Kovácsné Gyapjas Betonka, Bivaly Ibolya vagy Szabadkőmíves Kelemenné. A gyermeki lélek elevensége, fantáziájának gazdagsága és eredeti gondolkodásmódja hatja át ezeket a mese-képeket, melyek sok humorral tárják elénk a sokszor fájdalmas felnőtt lét megtapasztalását.

A Trafóban bemutatásra kerülő produkció ötvözi a lemez és a könyv anyagát, bemutatva Bori sokirányú, kreatív munkáját. A dalokat – a vendég énekesek közreműködésével – a capella jelenések kötik át, a közönség megismerkedhet az Anticity falucska „népdalaival, népszokásaival”, aktív részese lehet szertartásaiknak, ünnepeiknek, meghitt hétköznapjainak. A nagyvárosi létben megfáradt, elgyötört lelkek felüdülést és megnyugvást lelhetnek Anticity szabad ege alatt.

Advertisement
39,009KedvelőTetszik
3,063KövetőKövetés
3,860FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló