Hirdetés

Angliában a zeneszerető emberek között több az oltott

Az angliai Music Venue Trust jelentése szerint a brit koncertlátogatók között magasabb azok aránya, akik teljesen oltottak, mint az angol lakosság egészét nézve. A felmérésük szerint a rendszeresen koncertre járó felnőtt lakosság több mint háromnegyede, egészen pontosan 76,3 százaléka kapta meg mindkét oltását, míg Anglia összlakosságának a felmérés idején 61,3 százaléka volt teljesen oltott.

Ráadásul az előzetes információk alapján a megkérdezett koncertlátogatók majdnem mindegyike (91,6 százalék) megkapja szeptemberig a második oltását is. 

A brit lakosság 77,9 százaléka kapja meg a második oltását is szeptemberig az előrejelzések alapján, vagyis az arány itt is kedvezőbb a koncertlátogatók vonatkozásában. Érdekes azonban azt látni, hogy bár magas az oltási arány, a megkérdezettek mindössze 2,1 százaléka mondta azt, hogy a helyszíneknek a bejutás feltételéül kellene szabni a két oltás meglétét. Azt viszont többen támogatnának, ha a koncertre való belépés során az oltási igazolványt, negatív tesztet vagy korábbi betegséget igazoló dokumentumot is elfogadnának.

A felmérésben 1891 olyan ember véleményére voltak kíváncsiak, akik a pandémia előtt is rendszeresen jártak koncertekre, illetve a kutatásban koncerthelyszínek is részt vettek, mert arra is kíváncsiak voltak, hogy nekik milyen változásokat kell meghozni az angliai nyitás után. A válaszokból kiderült, hogy a legkisebb underground helyek is komolyan vették a feladatot.

Különösen feltűnő, hogy a helyi esetszámok a kisebb zenei helyszíneknél nem növekedtek exponenciálisan, ahogyan azt előre jelezték, hanem éppen ellenkezőleg, az országos átlagnál gyorsabban elkezdtek csökkenni az esetszámok

– mondta Mark Davyd, a Music Venue Trust vezérigazgatója. A kutatásból kiderült még, hogy

  • a kis helyi klubok 87 százaléka kinyitott, és koncerteket tartanak
  • az elővételes jegyek aránya csökkent a pandémia előtti időszakhoz képest, az emberek jobban szeretik inkább későbbre vagy a helyszínre hagyni a jegyvásárlást, de még így is kevesebben járnak bulikba, mint a vírus előtti időszakban
  • az emberek kevesebbet is fogyasztanak, mint a járvány előtt.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

KOMMENT

37,330KedvelőTetszik
2,908KövetőKövetés
1,090FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk