Amy Adams tényleg benézi? – Streamszínház, avagy filmajánló a hétvégére

Hitchcock óta tudjuk, hogy a szerves térfigyelő kamerák maguknak keresik a bajt. Aztán lesz itt még űrkapszulába zárt túlélő(?), heteroterápiára küldött meleg srác és kanadai menekült, aki el akarja felejteni, hogy mivel bizniszelt egykor.

Hirdetés

Nő az ablakban (The Woman in the Window – 2021 / thriller)

Míg a kistérségi háztartásbeliek a Family Frost-furgont hesszelik a muskátlibarikád mögül, Anna, a nagyvárosi gyerekpszichológus jobbára a szembelévő toronyházban zajló élő realityt nézi éjszakánként. Tudniillik súlyos agorafóbiával küzd, ami erősen korlátozza az olyan hobbikat, mint a bázisugrás vagy a vadvízi evezés. Egy este megismerkedik a vele szemben lakó Jane-nel, majd nem sokkal ezután szemtanúja lesz, amint valaki végez a nővel. A rendőrségi kihallgatás után kiderül, hogy Jane életben van, csakhogy egészen más külsőt öltött, a rendőrök pedig természetesen nem hisznek a nőnek. (Netflix)

Oxigén (O2 – 2021 / dráma/sci-fi)

Liz egy úgynevezett hibernációs kapszulában tér magához, melyet mintha csak a NASA fejlesztett volna ki a Robotzsarut legyártó OCP szakembereivel. Se rövid, se hosszú távú emlékei nincsenek, ám korántsem egy csúfosan végződő goaparty áll az események hátterében. A digitális képernyőkkel felszerelt cyberkoporsóban Liz elkezd múltja után kutatni, a szabadulás kulcsa korábbi életében keresendő. Mindeközben – hogy a film címe is értelmet nyerjen – a kapszulában vészesen fogy az oxigén. (Netflix)

Eltörölt fiú (Boy Erased – 2018 / dráma)

Marshall és Nancy szigorúan vallásos házaspár, előbbi olykor még az egyházközség vasárnapi istentiszteleteit is lezavarja – igaz, Szentlélek által inspirált breakfigurák és földön vergődés nélkül. A krisztusi tanok közül kiemelten kezelik azt a nemlétező passzust, hogy jó keresztény csakis az ellenkező nemhez vonzódhat. Egy szem fiúgyermekük ennek értelmében nem jó keresztény, ezért terápiára küldik annak reményében, a pszichiátria és Isten segítségével nőfaló vadállat válik belőle. (Netflix)

Fekete özvegy (Penoza: The Final Chapter – 2019 / akció/thriller)

Carmen eljátssza saját halálát annak reményében, hogy két évnyi kanadai rejtőzködés után egyesek hajlamosak lesznek megfeledkezni drogbáró(nő)i múltjáról. Gyerekei eközben Amszterdamban élnek, és sokként éri őket a hír, miszerint anyjuk nagyon is életben van. Egykori üzletfelei ugyanis kiderítik a nő hollétét, és megtámadják kollégáját, Carmen pedig önvédelemből végez az elkövetővel. Így nincs más választása, mint végképp lezárni a múltat. (HBO GO)

Kommentek

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
770FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés