Hirdetés

Amúgy ma van a nemzetközi metálnap

November 11. a metál nemzetközi világnapja. Erre mi is csak így ma este jöttünk rá, mikor kiderült, hogy ennek alkalmából olyan zenekarok, akik tisztában vannak ezzel (Mastodon) egyet fizet kettőt kap pólóakcióra hívták fel a figyelmünket, amit a metálnap alkalmából tartanak.

A dolog 2011 november 11-én indult, mert milyen kemény már leírva, hogy 11/11/11. A VH1 ezen a napon 2011-ben egész nap metál zenéket játszott, és vannak, akik azóta is minden év november 11-én megemlékeznek erről, vagy emlékeztetnek mindenkit, hogy nálunk minden nap metálnap.

Az egész állítólag a Spinal Tap nevű 1984-es filmből jön, ami Magyarországon a Turné címmel futott, és a Spinal Tap nevű kitalált zenekarról szóló áldokumentumfilm. Egyébként a Spinal Tap ahhoz képest, hogy kamuzenekar, elég nagy sikereket ért el, az 1984-es filmzene után kiadtak egy lemezt 1992-ben, és újra összeálltak 2009-ben. A dalaik bekerültek a Guitar Hero 2, és a Rock Band játékokba is.

Az utalás a 11-re ebből a részletből van, ahol a kamuzenekar gitárosa, Nigel Tufnel (Christopher Guest) mutatja a dokumentumfilm készítőjének az erősítőjét, ami azért különleges, mert a legtöbb zenekar csak 10-ig tudja csavarni, de ők 11-ig. A filmes Marty DiBergi (Rob Reiner, aki valódi filmes) erre megkérdezi, hogy de miért nem megy az övék tízig, és szól hangosabban a többi, mire Tufnel értetlenül válaszolja, hogy azért, mert ezt 11-ig lehet csavarni. Megnézve viccesebb, úgyhogy idetesszük a jelentet.

Amúgy meg tehát boldog metál napját mindenkinek.

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
912FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk