Hirdetés

Amit érzel, azt mutasd ki – Itt a Derkovbois új videója

derkovbois_promo1.jpg

Új klippel jelentkezett a saját definícója szerint Savaria streetpunkban utazó szombathelyi Derkovbois. A legszebb háromakkordos hagyományokat ápoló dal a tavaly decemberben megjelent, Helyetted senki sem fog ringbe szállni című négyszámos EP-n jött ki, a zenekar pedig egy hamisítatlan punk koncertklipet forgatott hozzá a legutóbbi Punkkarácsonyon a Dürer Kertben. A folytatásban itt a klip és egy miniinterjú a zenekarral. 

A dallal és a videóval kapcsolatos tudnivalókat a zenekar gitárosa, Németh Attila osztotta meg velünk. 

Miért erre a számra készült videó?  

Az “Amit érzel, mutasd ki” annak ellenére, hogy a legutóbbi EP-n jelent meg, egy régebbi dalunk. Nagyon szereti a közönség, ezért is döntöttünk úgy, hogy erre forgatunk klipet.

Kivel dolgoztatok? 

A felvételeket és a vágást is Kecskeméti Bálintnak és csapatának köszönhetjük. A Dürer Kertben forgattunk a decemberi Punkkarácsonyon, ami mindig jó hangulatú buli, ezért is akartuk megörökíteni. Másrészt egy ilyen koncertklip jól passzolt a dal szövegéhez, ami a szubkultúránkat jellemző barátságról és az összetartásról szól. Nem bonyolítottuk túl a dolgot, Bálinték hozták a kameráikat, mi meg kétszer letoltuk a dalt a koncerten, hogy minél több kameraállás, és megfelelő mennyiségű nyersanyag legyen.

A Helyetted senki sem fog ringbe szállni című EP-tek decemberben jött ki. Mit kell tudnunk róla?

Az EP-t tavaly októberben vettük fel, és december elején raktuk ki a netre. A felvételeket Pallagi Attilánál, az Amp stúdióban készítettük Bándon, az AMP stúdióban, ő csinálta a keverést és a masztert is. Az anyag egyébként osztrák-francia-magyar koprodukcióban jelenik meg, a saját szerzői kiadásunk mellett az osztrák Anachronism Records terjeszti majd Közép-Európában, a francia Rudys Back pedig Franciaországban.

A cím mire utal?

Ez az Újra megpróbálni című dal egyik sora. A pozitív hozzáállásra utalunk vele, hogy tegyünk meg minden tőlünk telhetőt annak érdekében, hogy jobbra forduljonak a dolgaink. Nem érdemes másra várni vagy mutogatni. Személyesebb hangvételű számok gyűjteménye ez a kislemez, és jól illik a dalok mondanivalójához ez a cím.

Szóba került, hogy külföldön is megjelenik az anyag. Csináltatok angol változatokat is?

Nem, csak magyarul toljuk. Punk berkekben ez nem annyira meglepő, és nem is jelent problémát ezen az underground szinten. A külföldi kiadások borítóiban benne van az angol fordítás, de persze tök masról éneklünk, mint amit odaírunk! Na jó, csak vicceltem. Viszont szeptemberben úgy néz ki, megyünk egy komplett francia turnéra, szóval úgy néz ki, tényleg bírnak minket arrafelé.

Fizikai változat lesz?

Hamarosan 7″ inches vinyl verzióban is megjelenik az EP. Imádjuk a bakelitet, ezért inkább ebben a formátumban hozzuk ki, nem CD-n. A borító a napokban készült el, lassan megy is a nyomdába, a lemezek pedig Németországban készülnek a tervek szerint. 

Most, hogy mindent megtudtunk, nincs más hátra, itt a dal és a videó! 

A Derkovbois teljes EP-je itt hallgatható meg. A zenekar legközelebb március 5-én lép fel a Dürer Kertben az angol Booze & Glory, és a nemrég friss anyaggal jelentkezett Bölier társaságában. A koncertről további információk a rendezvény Facebook-eseményén

Hirdetés

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló