Hirdetés
Hirdetés

Amikor a lelkész lánya felfalja a színpadot – Lizz Wright Budapesten

m_lizz_wright_photo_by_jesse_kitt_415_cut.jpg

A templomi éneklésből jött és meg sem állt a legnagyobb soul- és gospel-színpadokig. Ma este Budapesten kápráztat és tanít. Igen, a karizmatikus Lizz Wrightról van szó, akit sokan ma már generációjának legelismertebb jazz énekesnőjeként és zeneszerzőjeként tisztelnek. Programajánló a hajtás után! (Fotó: Jesse Kitt) 

Lizz izgalmas műsorába nemcsak a saját dalok meg a nagy, istenes kompozíciók, hanem a különleges akusztikájú feldolgozások is beleférnek. Kiválóan ad elő Nick Drake-et, értelmez újjá Dylant, ráadásul annak nagy transzcendens himnuszát, az Every Grain of Sandet. Olyan erős női előképeket idéz meg, mint Nina Simone, k.d. lang vagy Sister Rosetta Tharpe. Briliáns módon akrobatikus hangtornász, aki képzett producerként és szerzőként torokszorítóan mély és fura tartományokban is jól tudja érezni magát.

Nem hivalkodó, mégis elképesztően dinamikus, robbanékony, “helybőlszaltókra” képes, ugyanakkor rebbenékeny módon finom, asszociatív és érzékeny előadó, nem véletlenül térdel az eszesebb kritika már a lábai előtt évek óta. Ez a Georgia-i hölgy, aki lelkész apja hatására tanulta meg a spirituális pőrére vetkőzést és a nagy volumenű zenés konfessziók előadását, ma este 8-kor falja fel a színpadot a budapesti MoMKult-ban, kár lenne kihagynunk. Kedvcsinálóként jöjjön néhány olyan dal, amit mindenképpen érdemes meghallgatni ráhangolódásként. 

A legújabb, Grace című album felvezetője, a Barley. 

Wright csodálatos Dylan-adaptációja, az Every Grain Of Sand, kamaraelőadásban. 

A 2007-es My Heart.

És végezetül a Hit The Ground a 2005-ös Dreaming Wide Awake című albumról.

További információk a koncert Facebook-eseményén

Advertisement
38,982KedvelőTetszik
3,057KövetőKövetés
3,800FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló